Categorieën
Niet gecategoriseerd

6 juni 2023, mijn motor doet het weer!

En ik heb er vooral zelf aan gewerkt, dat maakt het nog leuker. Wel met de professionele ondersteuning van Bart,die af en toe langs kwam, maar ben toch trots. Kheb weer een hoop geleerd!

Onder andere dat je de dieseltank nooit leeg moet varen, das het eerste puntje, als ik dat niet had gedaan dat had ik hier niet gelegen. Tis sws wennen dat veel dingen op kunnen gaan aan boord. Zo heb ik al een x geen water gehad, was de watertank leeg. Ik kook op alcohol, of bio-ethanol, dat kan ook leeg. De accu’s kunnen leeg, en ikzelf ben redelijk leeg, of op eigenlijk….

Wat het moeilijkste is, als je zoals ik leef, is aanvoelen wanneer je teveel bent. En wat het leuke is is dat ik dat kan vergelijken met een jaar of 35 geleden. Je bent tegenwoordig veel sneller teveel. En dat terwijl mensen veel meer hebben. Op zich is dat raar maar toch ook weer niet. Mensen in Nederland hebben veel nodig om gelukkig te zijn en dan blijkt het veel lastiger te zijn om te delen. Nu viel me 35 jaar geleden al op dat hoe armer de landen waren waar ik was hoe gastvrijer de mensen waren, maar in die tijd werd je hier in Nederland ook wat makkelijker toegelaten dan tegenwoordig. Das voorbij, de Nederlander zorgt goed voor zichzelf, de (r)overheid zorgt wel voor de rest, daar betalen ze belasting voor.

Nu stel ik me ook erg afhankelijk en kwetsbaar op. Een 55 jarige zou toch beter voor zichzelf moeten kunnen zorgen. Ruim 3 jaar zwerf ik nu door dit landje en wie weet is het tijd om wat anders te gaan doen. Den Nederlander blijft de aankomende maanden toch wel feesten, consumeren en goed voor zichzelf zorgen, afleiding is er genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *