Categorieën
Niet gecategoriseerd

2 april 2024, Nederlander zijn.

Vroeger stond ik als jongetje met een rood, wit en blauw vlaggetje voor het dorpshuis het volkslied te zingen, voor de burgermeester, tijdens Juul’s verjaardag. Daar hadden we goed op geoefend op school. Niet alleen onze Christelijke school stond er maar ook de openbare school. En ouders, opa’s en oma’s, iedereen was er. De notabelen van het dorp stonden op het bordes. Nu, ruim 48 jaar later, is er geen burgervader meer in het dorp waar ik vandaan kom, er is geen dorpshuis meer. Herindeling heeft daar een einde aan gemaakt. Er wordt ook niet meer gezongen op de dag dat willem zijn verjaardag viert.

Den vaderland getrouwe, blijf ik tot in den dood. Vaderland. Ik hoor het volkslied eigenlijk alleen nog maar als het Nederlands elftal speelt of als ene Lieke of Kjelt gewonnen heeft. Vaderland, voelt Nederland nog als mijn vaderland? Ben ik trots op ons land? Trots op wat we bereikt hebben? Is Nederland, in de 55 jaar dat ik hier nu rondloop, een beter land geworden? Mag ik nog wel trots zijn dat ik een Nederlander ben? Of is iedereen een Nederlander? Bestaat de Nederlander wel? We zijn tenslotte van Duitsen bloed.

Ik moet eerlijk bekennen, ik hou van deze grond. Dat besefte ik me afglopen winter toen Linn en ik in Zwitserland waren weer zo goed. Kheb niets met bergen, veel te vermoeiend, ben gek op water, de wisselvalligheid van het weer. Is het belangrijk wie er wonen in Nederland? Kan Nederland van iedereen zijn en ben ik een Europeaan?

Volgens generaal (of is het admiraal) bauer gaan we een oorlog tegemoet tegen de Russen. Het is zijn bedoeling dat we de Europese normen en waarden gaan verdedigen tegen de poetin want die wil heel Europa veroveren. De poetin ontkent dat in alle toonaarden en ook zijn hele staf doet dat maar volgens bauer en zijn vrienden bij de navo is het zo en daarom gaan we niet praten met de poetin. De poetin wil alles en iedereen aanvallen, de poetin is een dictator, een leugenaar, en Lavrov, Maria, en Jevgeni lullen ook maar wat uit hun nek.

Wie gaat er straks, samen met bauertje, vechten tegen de poetin? Heeft hij mijn kinderen op het oog? De poetin zal doorgaan in Oekraine tot hij de veiligheidszone heeft waar hij zijn zinnen op heeft gezet. Nu de navo (lees Amerikanen) gigantische militaire complexen aan het bouwen zijn in Roemenie, Kosovo en zo nog een paar landen, neemt de poetin zijn voorzorgsmaatregelen. Frankrijk stuurt nog wat oude rommel naar het oosten en staat te trappelen om samen met elensky number 5 de Russen een lesje te leren. Boots on the ground, hoe zeg je dat in het Frans?

Ik hou van dit land maar ik denk niet dat de poetin de vijand is die mijn land bedreigd. Herindeling zal plaats gaan vinden, net als een dorpshuis niet meer nodig is, vervalt onze soevereine status, als land, voor het grotere goed! Veilig en Efficient, we gaan ervoor…

Één reactie op “2 april 2024, Nederlander zijn.”

Ik ben veel minder gerust op die leugenaars van het demissionair kabinet en alle weggevluchte ex-ministers. Of de corrupte Europese commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *