Categorieën
Niet gecategoriseerd

18 maart 2024, rutte heeft toch verschrikkelijk vaak gelogen?

Wat maakt dat jij dan toch denkt dat onze westerse politici een haar beter zijn dan een de poetin? Of een gemiddelde Afrikaanse leider? En dan krijg je geen duidlijk antwoord. Een beetje gezucht en gesteun, een paar ja maar’s en dan komt toch de aap uit de mouw, eigenlijk geloven ze rutte nog best wel. Vinden de schapen zijn leugens meevallen, kon hij er niet zoveel aan doen, vinden ze dat rutte hard werkt en erg zijn best doet, de gemiddelde Nederlander vind rutte eigenlijk, nog steeds wel, een geschikte peer.

En als je alleen maar de televaag leest of de volks verlakkerij krant dan issie dat ook! Hij heeft, ogenschijnlijk, gezorgt dat er hier in ons landje, niets aan de hand is, terwijl het overal om ons heen een zooitje is. De wereld is, door rutte en zijn vriendjes, opgedeeld in een goede en een slechte kant en wij behoren, volgens rutte en zijn vriendjes, tot de goede, pffffff das ff boffen! Is iedereen die tegen onze superieure westerse normen en waarde is, tegen de 3 pijlers, liberte, egalite en fraternite, een complot denker, een rechts extremist, een de poetin lover. En daar moet je volgens rutte, en zijn vriendjes, niet bij willen horen, want dat zijn slechte mensen en wij zijn goede mensen, zo simpel is het.

Ik had gisteren heel even een leuk gesprek met een collega waarin hij best wel een eindje met me meeging. Ook wel inzag dat veel dingen niet helemaal kloppen maar toen kwam het, als de poetin hier binnenvalt dan passen we ons aan aan de poetin, is het een ander dan volgen we die. Zo is het eeuwenlang gegaan, wij het gewone gepeupel kunnen er toch niets aan doen, bukken, vaseline erop en gaan met die banaan. Tsja wat moet je daarop zeggen? Principes? Ergens voor staan? Eergevoel? Bestaat het wel? Of zijn het verzinsels die je tegenkomt in boeken en films? Ben er bang voor, de gemiddelde medelander wil niet ergens voor staan maar wil consumeren.

Tis elke x weer een klap in mijn gezicht dat soort opmerkingen. Iedere x sta ik weer versteld van het gemak waarmee mensen over hun principes heen stappen. het gemak waarmee ze meegenomen worden in het narratief wat op dat moment heerst. Ik lees in de wappiekanalen vaak dat onze groep groter wordt, dat steeds meer mensen het gaan zien. Nou sorry maar ik zie het niet, integendeel. Had het hier helemaal niet over willen hebben maar het raakt me nog steeds zo hard, elke x weer. Sorry…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *