Categorieën
Niet gecategoriseerd

4 juli 2024, tis wel geweldig om te zien hoever ik ernaast zat.

De beurzen staan op nooit vertoonde record hoogtes, de huizenprijzen blijven stijgen en er komen steeds meer miljonairs bij. Als er ergens geen tekort aan is dan is het wel geld, het klotst door de straten. Geen spoor van een crisis, er is meer dan genoeg, kom je tekort dan opent er wel een subsidiepotje, alles kan, alles mag zolang het maar geld kost.

Waarschijnlijk dit jaar nog begint de ecb met de uitrol van de digitale euro. Tis ff afwachten of ze het halen maar het ziet er goed uit. Hij moet net zo privé worden als cash maar wel gelimiteerd. Je wallet kan maximaal 1500 of 5000 digitale euries bevatten, daar zitten ze nog over te bakkeleien. Hangt er natuurlijk vanaf of de prijzen nog veel verder gaan stijgen, afgelopen maand is alles weer duurder geworden. Zo was ik bij de groentenjuwelier 8 euries kwijt voor 3 tomaten, een krop andijvie en 1,5 kilo aardappelen, das 19 gulden, daar kocht je de hele groentezaak voor 10 jaar geleden.

In Libië kost een liter benzine 0,03 cent. Voor nog geen 2 euro tank je je auto vol. Der is zoveel van, ze weten het niet te slijten. Tis niet gek dat er bedrijven zijn die winst maken, want diezelfde liter benzine kost hier 2 euries de liter, wat een diefstal, schokkend, kan niet anders zeggen.

Duitsland, de UK, la douce France zijn economische wrakken. Hoelang we de bubbel nog kunnen blijven opblazen is mij een raadsel maar hier en daar onstaan de eerste gaatjes. Maar wie weet gaat de digitale euro, de cbdc, wel een oplossing bieden. En kunnen ze daarmee een deel van de financiële ineenstorting opvangen. Als wij bereid zijn, en we hebben bewezen dat we heel ver mee gaan, een stukje vrijheid in te leveren voor veiligheid en zekerheid dan kan het nog raar lopen. 2 jaar geleden waren we bereid onze ouderen alleen te laten sterven in een isoleercel vanwege een zogenaamd dodelijk virus, om onze kinderen thuis te houden, ze te verbieden te leven, ze in te spuiten met een experimenteel vaxxxin. Hoever zijn we bereid te gaan als er een financiële crisis uitbreekt? Als het geld op is? Ik moet er niet aan denken…

Één reactie op “4 juli 2024, tis wel geweldig om te zien hoever ik ernaast zat.”

Geld zal nooit opraken, het zijn maar cijfertjes op papier. Zolang er vertrouwen is in de waarde ervan, is er geen einde aan. Maar dat vertrouwen, dat berust op verhaaltjes. Een paar geruchten in de pers, een biljardair die zijn aandelen ineens op de markt gooit ((En vervolgens, la de krach, voor een prikkie weer terug koopt), voilà, le tour est joué. Iedereen zit aan de grond, behalve zullie die achter de oorlogen en de faillisementen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *