Categorieën
Niet gecategoriseerd

15 juni 2024, het heeft de hele nacht geregend.

En volgens mij blijft het vandaag ook de hele dag regenen. Vraag me niet waarom want in mijn herinnering regent het al vanaf oktober. Het moet toch een x genoeg geweest zijn, wie dit ook regelt, tis echt genoeg, stop maar, bedankt!

Ik fietste gisteren met Sam samen langs unknown territory, en eerlijk waar, wat een prachtig land is Fryslan toch. Van die hele kleine dorpjes met prachtige oude boerderijtjes, eeuwenoude kerken op terpen, machtig mooi om te zien maar wat ontzettend jammer dat er niets maar dan ook niets gebeurt in die dorpjes, geen teken van leven, volledig doods. Natuurlijk, ik weet het, ik ben een ouwe zeurpiet aan het worden, sorry.

Soms kom je een kastje tegen waar eieren in zitten, of een tafeltje met een paar potjes jam die je kopen kan. Verder is het huis leeg, de eigenaren zijn aan het werk, de kinderen zitten ergens in een opvang. Jammer dat ik niet even een praatje kan maken met de maker van de jam of de kippenboer. Over hoe mooi het is in hun dorp, en hoe belangrijk het is dat dat blijft bestaan. Hoe belangrijk het is dat Friesland Fryslan blijft.

Gisteren ging het op de radio over de omvolking van ons landje. Mevrouw faber was de aanleiding. 1 van de sprekers was eerlijk en zei “dat vind toch ook plaats in de steden?” De anderen konden niets anders dan dat toegeven. Nu kan je beargumenteren of dat erg is of niet, dit is van alle tijden! En toch denk ik, voel ik, weet ik dat het belangrijk is dat Fryslan blijft bestaan, dat de Fries blijft bestaan, gewoon omdat het 1 van de oudste volkeren, culturen ter wereld is.

Net als dat het belangrijk is dat volkeren in Papoea Nieuw Guinea blijven bestaan, of een bush bush volk in donker Afrika. En een Joods volk in Israël? De volgende oorlog met Libanon kan elk moment van start gaan, tis geen kwestie van of maar van hoe laat. Alles verloopt zoals beschreven in Ezechiël 38, de Taliban heeft Iran troepen beschikbaar gesteld om op te trekken naar Jerusalem. Gog en Magog, het is alleen nog wachten op de opstanding van de Anti-Christ.

Één reactie op “15 juni 2024, het heeft de hele nacht geregend.”

Hoe meer oorlog des te sneller is er vrede….toch?!
En na regen komt zonneschijn, zeien ze vroegah al…joh! alles kum goe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *