Categorieën
Niet gecategoriseerd

11 april 2024, mijn eerste vleermuis gehoord met de batdetector!

Maar het barst hier niet van de vleermuizen, ik heb er best naar moeten zoeken. Het was een dwergvleermuis, daar ben ik van overtuigd. Toch mooi om in 1x dat plopperige geluid te horen als je de goede frequentie hebt gevonden. Ik moet zeggen dat ik er veel meer had verwacht, hier, maar misschien doe ik nog wel wat fout. Vanavond nog een x proberen en dan morgenochtend weer. Vanochtend is het me niet gelukt, ben, gisterenavond, iets te lang met Linn doorgezakt. We hadden het over relatie’s, en hoe lastig die kunnen zijn.

Ik moet het even hebben over Oekraine, over China, Amerika en Rusland. Afgelopen week was janet yellen in China om de Chinezen nog een x op het hart te drukken dat de poetin een slechte man is en dat haar biden ’the way to go’ is. Die boodschap mocht ze verkondigen aan de premier van China, ene li en aan ene he die iets doet in een provincie in China. Afgelopen week is de minister van buitenlandse zaken van Rusland de heer Lavrov ook op bezoek geweest in China en hij werd ontvangen door xi, de grote baas himself, das toch een verschilletje. De heer Lavrov werd ontvangen als een vriend en xi vermelde dat ook expliciet. Dat de vriendschap tussen Rusland en China sterker is als ooit tevoren en niet moet worden onderschat door westerse mogendheden. Voor Lavrov heb ik respect, sorry, de man doet mij herinneren aan Joseph Luns die toen ik jong was een geweldige indruk op mij heeft gemaakt. Joseph was voor mij de belichaming van een wijs man, zo zag hij eruit, zo sprak hij en zo gedroeg hij zich. Bij Lavrov heb ik hetzelfde, de man straalt iets uit van superioriteit, alsof hij boven het gekrakeel staat, alsof hij het allemaal al een keer heeft gezien, wij missen dat soort mannen in het westen tegenwoordig, wij moeten het doen met mannetjes als pinokkio en macronnetje.

Het wordt steeds duidelijker dat elensky number 5 de oorlog heeft verloren. Nu was dat een jaar geleden al duidelijk maar de vele miljarden aan wapens vanuit de navo zorgden ervoor dat er een mogelijkheid was, voor Oekrainers en extremistische vrijwilligers, om het leven te laten op het slagveld. Nu we geen wapens meer kunnen leveren omdat we ze gewoon niet meer hebben omdat we ze niet kunnen maken omdat we geen grondstoffen en energie meer hebben, wordt vechten steeds lastiger. De poetin heeft xi ondertussen, via Lavrov, laten weten dat hij, omdat het westen weigert met hem te praten, doorgaat tot hij de navo volledig heeft ontmanteld en of xi hem daarbij wil helpen. Nou dat wil xi wel, zo heeft hij Lavrov laten weten en toen belde xi zijn maatje ali in Teheran nog even op om, gezamenlijk. de laatste details te bespreken.

Ik heb foto’s en filmpjes gezien van de ontmoeting tussen xi en Lavrov, en een verslag gelezen van een geopoliticoloog die erbij mocht zijn. Het is doodeng wat er om ons heen gebeurd , echt doodeng. Krankjorum ook, je kan het niet verzinnen dat het, in deze tijd met de huidige kennis, met de informatie die we tegenwoordig allemaal voor handen hebben, zover kan komen. Maar misschien is het wel teveel, is er teveel informatie om tot je te nemen. Zien we door de bomen het bos niet meer. In de tijd van Luns was het makkelijker. Een erudiete man, dat was Luns. Noem me, op dit moment, 1 man in Nederland die erudiet is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *