Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 april 2024, laatste weekendje als kokkie voor de ontheemden.

En dan heb ik er zo’n 5 maanden gewerkt. Er zijn daar mensen die werken er 20, 25 of zelfs al 30 jaar, ongelooflijk! Mijn langste periode bij 1 baas was bij StorageTek, daar heb ik zo’n 4 jaar gewerkt. StorageTek werd, halverwege mijn werkzame periode daar, overgenomen door SUN Microsystems waardoor het een heel ander bedrijf werd. Van alleen storage producten mocht ik in 1 x hele IT platfomen verkopen, van software tot hardware en alles daar omheen. Weer zo’n twee jaar later werd Sun overgenomen door Oracle en toen ben ik weg gegaan, was ik er klaar mee, maar het was een mooie tijd bij Sun/StorageTek.

Als ik terugkijk op mijn werkzame leven heb ik errug veel verschillende baantjes gehad. Nu moet ik eerlijk zijn ik deed ook altijd alsof ik alles kon. Het moto van Pipi L, “ik heb het nog nooit gedaan dus zal ik het wel kunnen” gaat zeker voor mij op. Kijk naar de afgelopen 5 maanden, ik moest in mijn eentje lunch en diner maken voor 170 man/vrouw/kind, dat had ik voor ik hier begon nog nooit gedaan en het is gelukt! Er zijn zelfs mensen die het jammer vinden dat ik weg ga, nou, dat is wel eens anders geweest.

Mijn mooiste ontslag moet toch wel bij Appie zijn geweest. Man, wat was ik toen teleurgesteld. Appie’s hoofdkantoor had een jaar of 30 geleden de Appie XL uitgvonden en in die XL winkel wilde de marketing afdeling, van het hoofdkantoor, leuke dingen gaan organiseren. Nu was ik in die tijd erg creabea en werkte al als mimespeler bij Arjan van Dijk’s Partyservice en als acteur bij Agatha Producties waar we moord diners en weekenden organiseerden, dus vond ik dat ik uitermate geschikt was voor die job. De eerste paar weken zat ik veel op het hoofdkantoor in Zaandam om mee te denken over welke leuke dingen er moesten worden georganiseerd voor de klanten van de Appie XL. Zo hadden ze bij de marketing afdeling van de Appie bedacht dat er een veiling moest komen en dan moest ik de veilingmeester zijn in de winkel. Hartstikke leuk idee vond ik en zo ging ik aan de slag om mijn eerste veiling in een Appie XL te organiseren. De eerste XL stond in Haarlem en daar moest ik van start. Het moment dat ik die winkel binnen kwam ging het fout, en niet een beetje maar heel erg fout. Die baas van die XL winkel moest niets maar dan ook helemaal niets van mij hebben. Dat het hoofdkantoor had bedacht dat er een veiling moest komen en een verwenplein dat vond hij prima maar niet in zijn winkel. Dat heeft een hele korte strijd opgelevert die eindigde in mijn ontslag. Ik kan me nog zo goed voor de geest halen hoe teleurgesteld ik was, niet normaal. Wat een domper was dat.

En nu studeer ik voor vleermuisonderzoeker, en dat is best pittig! Gelukkig ook heel interessant maar wel pittig. 5 maanden op pad om vleermuizen op te sporen, want tot eind september zijn ze ongeveer actief, daarna gaan ze weer in winterslaap. Ik denk dat bij dit werk echt oefening kunst baart. Als je, voor de eerste x, de verschillende piepjes hoort vanuit de batdetector dan lijkt in eerste instantie alles op elkaar. Maar ik begin al wat verschil te horen, tis nog minimaal maar het komt. Het gaat goed komen, daar ben ik van overtuigd, kheb er sws zin an…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *