Categorieën
Niet gecategoriseerd

18 september 2023, het was een vermoeiende dag gisteren, met hoogte en dieptepunten en we zijn nog geen meter verder.

Het was een rare dag. We zouden in de ochtend naar een kerk gaan waar op internet heel duidelijk stond dat die zich achter de comedy bevond. Wij daar gezocht, geen kerk, ook geen comedy trouwens. Dus toen maar naar de eerste de beste kerk gestapt midden op het Vrijthof waar een dienst werd gehouden en wat denk je dat was de dienst waar we heen wilden. Vaag verhaal, ik begrijp het nog steeds niet.

Het was een mooie dienst met een koor uit Duitsland. Ongelooflijk hoe mooi die mensen konden zingen. De dominee sprak in zijn preek over Barmhartigheid, een prachtig woord maar ik ben er nog niet uit of ik hem moet toevoegen aan mijn rijtje vergeten woorden. Tis niet alleen prachtig maar ook moeilijk, wat is precies barmhartig? Bij nederig, verwondering en dankbaar is dat vind ik wat duidelijker. Maar ik denk dat tie wel door de ballotagecommissie komt.

We waren pas laat terug, het was vanwege dat koor een wat langere dienst. Pas rond een uur of 2 vertrokken we richting de sluis. Voor de eerste x riep ik een sluiswachter op via de marifoon en wat denk je? Die kerel sprak alleen Frans. Ondanks dat we nog in Nederland zijn weigerde hij een woord Nederlands te praten. We lagen daar helemaal alleen voor die sluis, verder niemand te bekennen en die vent weigerde ons in het Engels, Duits of Nederlands te woord te staan, bleef gewoon lullen in het Frans, hele volzinnen, ik verstond er niets van. En verder gebeurde er niets.

Na een tijdje, het was ondertussen al weer een uur of half 4 had ik er genoeg van. Het was de bedoeling om niet te laat in Luik aan te komen zodat we daar zouden profiteren van de goedkopere dieselprijs enzo, en dat gingen we al niet meer redden. Na even overleg zijn we terug gevaren, vandaag weer een nieuwe kans.

Ja ik vind het spannend, misschien gaf ik te snel op maar het voelde niet goed en ik ben niet alleen. Sam en Linn zijn bij me, het moet wel kloppen. Sam moet toch wel zo rond de 3/4 uur van boord, dan heeft hij er genoeg van en moet tie ff lopen. Vandaag gaan we er voor! Belgium here we come, hoe schrijf je dat in het Frans?

Één reactie op “18 september 2023, het was een vermoeiende dag gisteren, met hoogte en dieptepunten en we zijn nog geen meter verder.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *