Categorieën
Niet gecategoriseerd

11 september 2023, gisteren zacht gegaard buikspek van het groene ei gegeten, lekker man!

Blijft toch een uniek ding de BGE, fijn om weer ff te mogen proeven, dankjewel Nico en gefeliciteerd! Een heel weekend, samen met mijn BBQ maatje, ouwe koeien uit de sloot halen, geweldig, hoort er toch ook bij. Al is mijn verleden zo anders dan waar ik nu zit ik kijk er met veel plezier op terug. Gelukkig mag ik nog ff door, dat kunnen niet alle mensen zeggen…

Bij het verleden hoort een toekomst en dromen, daar ben ik tijdens deze klamme nacht mee bezig geweest. Ik heb geen dromen, ben niet bezig met een volgende deal, huis, baan, auto of boot. Denk niet aan mijn pensioen of aow, die zijn er niet. Er is geen toekomst waarop ik mij wil voorbereiden, er is alleen het nu. Ik bouw niets op, werk nergens aan, spaar niet, er is alleen vertrouwen, en weten, dat dromen geen zin heeft.

Ben een slechte onheilsprofeet merk ik. Een beetje fulmineren in mijn stukkies gaat nog maar face to face vind ik het lastig. Lastig om het te hebben over de mogelijkheid dat wij in een veranderende wereld leven waarin dromen geen zin heeft. Waarin iets opbouwen volgens mij weinig zin heeft. Maar het is helemaal niet leuk dat te zeggen, om dat rond te bazuinen, misschien is dat het wel wat ik mis bij de meeste profeten. Het lijkt wel of ze er behagen in scheppen om kond te doen van het slechte nieuws, ik vind het lastig.

Misschien dat hoe ik leef mensen aan het denken zet, moet ik het (nog) niet verbaal uiten. Ik ben er nog niet uit. Laat ik me maar bezig houden met Ezechiël, stukje bij beetje worstel ik me erdoorheen. En er, ondertussen, gewoon zijn, das voor het moment voor mij genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: