Categorieën
Niet gecategoriseerd

3 juli 2023, boek 1 van Kronieken ben ik doorheen.

Tsja, echt lezen kan ik het niet noemen, tis meer scannen. Niet alle delen natuurlijk. Maar als je bladzijde naar bladzijde alleen maar namen, en wie de zoon van wie was, krijgt voorgeschoteld, daar is niet doorheen te komen, daar moet je een beetje overheen lezen. Ik begrijp nu dat ik het oude testament eigenlijk al uit heb, dat er van nu af aan alleen maar dieper wordt ingegaan op wat ik al gelezen heb. Das natuurlijk ook logisch maar ik heb het nooit geweten. Dat krijg je als je iets niet zelf leest maar afgaat op wat anderen je vertellen.

Misschien ligt het aan mij maar ik heb het idee dat ik stukkies mis. Dat niet alle verzen compleet zijn. Of dat er verzen zijn die ontbreken. Tis puur een gevoel, of het zo is weet ik natuurlijk niet maar het klopt soms niet. Dat kan natuurlijk aan mijn vertaling liggen, tis tenslotte duizenden jaren geleden voor het eerst opgeschrevenen, hier en daar zal er best wat afgevallen zijn of bij verzonnen. Dat is tenslotte van alle tijden.

Volgens mij schreef ik een jaar of 1.5 geleden over een test die billy gates samen met de Zweedse regering uitvoerde boven Zweden met het blokken van de zon. Door zware chemicaliën de lucht in te spuiten hopen ze de opwarming van de aarde te voorkomen. Gisteren was te lezen, op MSM, dat, wat zich president noemt in Amerika, dit idee omarmt en gaat onderzoeken of ze deze techniek breder in kunnen zetten. Je hoopt dat dit verhaal verzonnen is maar nee, ze laten alleen wat weg.

In het najaar kunnen we in Nederland hamburgers van kweekvlees kopen hoorde ik op het nieuws. Nu is het nog verboden maar daar gaat het kabinet wat aan doen, joepie! Want het is veilig en effectief! Net als de stranden bij Dordrecht die wel vervuild zijn met pefas, wat kankerverwekkend is, maar dat is dus juist zo effectief.

Waar leg je de focus, het volk hobbelt er wel achteraan. Ze lezen het boek zelf toch niet. Niet in de tijd van de vele koningen in Israël en nu niet, tis niet anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *