Categorieën
Niet gecategoriseerd

4 juli 2023, zo, tis een koud ochtendje!

Das weer ff wennen. Wel lekker hoor, maar het wordt weer bloedheet hoorde ik, ook lekker, toch? Wat jammer is aan de bijbel is dat er geen stukkies tussen staan van een gewone Israëliet. Het gewone volk. Er moeten toch ook in die tijd wel wappies hebben bestaan? Iemand die zei: “jongens dat stenigen, is dat nou nodig? Of: “beste Salomo, is 700 vrouwen en 300 bijvrouwen verstandig?”

Of zou het toen net zo geweest zijn als nu? Dat je over bepaalde zaken niet kan of mag praten? Tis gek, in mijn jeugd had ik echt het idee dat er geen tot weinig taboes waren. Dat we overal over konden praten, dat niemand het ooit eens was maar dat dat ook goed was. Hoe zijn we verworden tot een maatschappij waarin de waarheid niet meer verteld mag worden?

Gisteren had Linn het over ritueel misbruik. Dat er een commissie is in Nederland die daar onderzoek naar doet maar dat niemand het er ooit over heeft. Het is geen gespreksonderwerp, het staat te ver van ons bed maar ja, als er een commissie is die er onderzoek naar doet dan moet er toch wel wat aan de hand zijn. Wereldwijd verdwijnen er miljoenen kinderen, ieder jaar weer. Alleen al in de VS 300.000 per jaar. Hoe dan?

Er zijn zoveel misstanden in de wereld waar we niet over kunnen, mogen of is het willen praten? Maar tis bijna nooit anders geweest. Iemand zei laatst tegen me: “jij denkt teveel na.” Tsja kheb niets anders te doen, kheb geen Netflix, PlayStation, NPO, insta of tiktok om mezelf af te laten leiden. Alleen de bijbel, gesprekken met mensen, sublime radio en mijn eigen gedachten, en dat is meer dan genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *