Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 april 2023, het was gisteren ff de vraag of we Gorredijk wel gingen halen.

Man man, wat een weer. Kleddernat kwamen we aan op de boot, dan is een autooootje toch wel handig. Maar tis weer eens bewezen, verhuizen met het streekvervoer kan ook! Al kijken de buschauffeur en medereizigers wel wat vreemd op.

Het gaat een mooie dag worden vandaag! Ik voel het. Strakkies door de sluizen en dan op naar Akkrum. Mijn missie tijdens die rommelmarkt is geslaagd, ik ben in het bezit van vaarkaarten. Alleen dacht ik dat ik er met een kaart van de Friesche meren wel zou komen maar das dus niet zo. Gorredijk komt niet voor op de kaart die ik nu heb gekocht. Akkrum wel, en het Sneekermeer maar Drachten, en Gorredijk niet. Ach het zal toch niet zo moeilijk zijn hiervandaan naar Akkrum te varen? Columbus had ook geen kaart, ik ga het vast wel redden.

Ik moet bekennen tis toch wel spannend. Vroeger hadden wij een boot, ben het slachtoffer van een bootjesfanaat. 6 weken zaten wij als kinderen gevangen op een scheepie van een meter of 7, 3 kinderen en 2 volwassen. Das leuk voor 1 zomer, 2 gaat ook nog wel maar met een vader die vond dat er gezeild moest worden tijdens de zeilvakantie, en niet lekker rustig aan een strandje gelegen mocht worden, waren het lange weken. Je hoort me niet klagen, ik vind zeilen en surfen echt tof maar toch was ik wel blij dat ik rond mijn 15de niet meer mee hoefde. Tis wat krappies op zo’n bootje met zoveel mensen.

Tis dan toch een jaartje of 40 geleden dat ik met een bootje heb gevaren, het voelt als gisteren! Op naar de sluizen! Op naar het ruime sop! Kapitein koertje met scheepsmaat Linn veroveren Fryslan, op naar nieuwe avonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *