Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 april 2023, wat ga ik mijn matras missen!

Mijn laatste nachtje in de caravan. Mijn laatste ochtend in de caravan, en een mooie ochtend is het hier! De lucht is prachtig rood! Mijn moeder zei altijd: “Dat betekent water in de sloot.” Helaas komt het op een foto niet goed over, in het echie is het veel mooier, laat ik deze lucht maar in mijn hoofd opslaan.

Gisteren showde ik mijn Skerjonnekes, klompen met een riempje gemaakt in Noard Burgum hier niet ver vandaan. Na mijn oproep om hulp, voor het vinden van goede sandalen, kwam een Friese vriend met deze tip. Skerjonnekes, ik had er nog nooit van gehoord maar die worden dus al honderden jaren hier gemaakt van Fries wilgenhout. Wat een uitvinding en wat een geweldige tip! Ik zal ff uitleggen waarom.

Ezels hebben hoeven, Elanor en Frodo hebben flinke hoeven en als ze daarmee op je teen staan doet dat verdomd veel pijn. De hoeven van Lou en Smurf zijn wat kleiner, edoch, ook voor hen geld dat ze niet op je tenen moeten gaan staan. Maar dat gebeurt wel als je op pad gaat met ezels, das onvermijdelijk. En het mooie is, met klompen aan is dat geen probleem! Een bijkomstigheid waar ik pas aan dacht toen ik ze aanschafte, geweldig toch!

Moet alleen nog wel op ze leren lopen. Het doet me denken aan de brogues die ik vroeger droeg als zakenmannetje. Wekenlang liep je met pijn aan je voeten, eigenlijk zaten die dingen nooit echt lekker. Zweterig, hard leer, gemaakt om zo weinig mogelijk mee te lopen. Nou doe je dat ook niet als zakenmannetje, veel verder dan van een parkeerplaats naar een restaurant kwam ik in die tijd niet. Ik woog niet voor niets 115 kilo. Maar daar zijn nu 30 kilootjes vanaf en ik loop graag. Nu moeten mijn voeten alleen nog aan de Skerjonnekes wennen.

Het zijn eigenlijk kinderklompen, Skerjonnekes. Echte mannen dragen kapklompen. Maar das echt niet te doen, dan hou je geen voet over. Ik ga er zo, voor de laatste x, ons ochtendrondje mee lopen. Sam zal onze vaste routine wel gaan missen. Honden zijn gewoontedieren, verandering vinden ze maar zo zo. Iedere ochtend ff hetzelfde rondje vind Sam helemaal geweldig, tis voor hem als het lezen van het buurtsufferdje. Maar goed daar heb ik het al over gehad. Had tie maar een andere baas moeten kiezen, niet ééntje die de nar moet spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *