Categorieën
Niet gecategoriseerd

1 september 2022, nog 20 daagjes en dan begint de herfst.

Gisteren voelde je ‘m al, er zat wat guurs in de wind. De bladeren aan de bomen beginnen al te kleuren, alles is ook zo vroeg rijp. Misschien kunnen jullie het je nog herinneren? In juli plukte ik al bramen, zelfs de tamme kastanje begint zijn vruchten al te lozen. De laurier vertelde mij dat ze dat doen omdat ze zich voorbereiden op een lange winter. MSM verteld dat het komt door de droogte. Laat ik de laurier maar geloven…

Ik ga vandaag brood maken. Vorige week heb ik dat al geprobeerd maar ik was niet tevreden. Zwaar en te compact, totaal niet luchtig! Het brood was wel lekker maar omdat het zo compact was erg zwaar op de maag. Ik moet meer kneden. Dat wist ik eigenlijk wel maar man das zwaar werk! Ik dacht al snel: “nou dat kan wel, laat ik het maar proberen”. Dus niet! Brood kent geen medelijden. Dat wordt dus kneden vandaag, tot we het perfecte brood hebben. Op zich ook wel weer een uitdaging…

Er zijn bakkers waar een brood nu rond de €4 kost. €4? Hoe dan? Das 8,80 in guldens? Bijna een tientje voor een brood. Ga nou niet zeggen dat ik niet terug moet rekenen want dat doe ik wel. Al 22 jaar. Kan er niets aan doen. Het blijft onwaarschijnlijk hoeveel duurder alles in zo’n korte tijd is geworden. Maar gelukkig komen er miljarden aan! Vanwege allerlei meevallers gaat dat geld de toekomstige generaties niet opzadelen met onze problemen. Meevallers? Misschien ligt het aan mij maar waar kwamen de miljarden dan vandaan die tijdens de lockdowns zijn uitgedeeld? Honderdduizenden/miljoenen mensen ontvingen iedere maand geld omdat ze niet meer naar hun werk mochten. Miljarden zijn gestoken in ‘veilige’ en ‘effectieve’ vaccins. Hoe kan het dat we daar niets over horen?

We leven in 1 grote leugen, daarom ben ik zo blij met de laurier. We beginnen elkaar steeds beter te begrijpen. Nou laat ik bescheiden zijn, de laurier vooral mij. Het zonnetje schijnt, Sam kijkt me smekend aan, buiten scharrelt een duif door het struikgewas. Het wordt vast weer een mooie dag, maak er wat van lieve mensen!

Één reactie op “1 september 2022, nog 20 daagjes en dan begint de herfst.”

ja .. een mooie dag. Ik heb een paardenrugzak op de kop getikt..mooi voor Frodo of Elanoor en ergonomisch beter voor de rug dan de manden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *