Categorieën
Niet gecategoriseerd

31 augustus 2022, laatste daggie van augustus!

En het ziet ernaar uit dat het een mooie dag gaat worden. De nachten zijn btw al wel verdomd koud. Ik moet regelmatig pissen midden in de nacht en dan moet ik naar buiten. Tot nu toe deed ik dat in mijn blote nixie. Maar daar gaan we verandering in brengen, ik vroor bijna aan de grond vast vannacht. Toch maar ff een vestje aan doen de volgende x.

Das wel een dingetje dat gepis. Ik had gehoopt dat ik, nu ik ‘s avonds niet meer zuip, niet zoveel meer naar de wc zou moeten, maar niets is minder waar! Ik pis me een slag in de rondte. Kheb echt een blaas van niets. Ik drink nu eigenlijk alleen nog maar water en thee. Heel af en toe een sappie als dat voor handen is. Best saai maar tis niet anders. Kostentechnisch komt het me gewoon beter uit! Een gemeente pilsje is een stuk goedkoper dan die van Grolsch.

Wat gaat september ons brengen? De inflatie komt, in ons k*tlandje, volgens de Europese ramingen uit op 13,6%. Das nog eens wat anders dan 2🤠. Vorig jaar in november zei klaasje knot dat de inflatie ‘Transitory’ zou zijn, ofterwijl zo weer weg. Nu waarschuwt diezelfde lul met vingers, met een glimlach op zijn smoel, dat we aan de vooravond staan van meer ellende. Dat wist tie een jaar geleden ook, dat had tie kunnen lezen in mijn stukkies. Wanneer gaan we dit soort wanstaltige, uit de baarmoeder getrokken klootzakken ter verantwoording roepen?

Daar gaat het wel op neerkomen lieve lezers! Zijn wij in staat de schuldigen, op een normale manier, ter verantwoording te roepen? Of gaan we straks volledig uit ons dak en wordt het een teringzooitje. Zo’n klaasje is natuurlijk niets meer dan een marionet van de echte macht. Zo’n kakelende kaag is niets meer dan een gehersenspoelde zombie, verslaafd aan haar eigen geblaat. Daarachter zit het geld, de macht, zitten de echte leiders van deze krankzinnige wereld.

De klaasjes en de kaagjes moeten de gevangenis in maar wat moeten we met de echte macht? Hoe krijgen we die uit het zadel? Honderden jaren trekken ze al aan de touwtjes van onze economieën. Bepalen ze al wanneer we onze kinderen moeten opofferen in zinloze oorlogen omdat dat geld oplevert. Blijven we dit x ook meedoen? Laten we ons weer afleiden? Net als na de Franse revolutie?

Nou ik niet! We weten precies wie er, al eeuwenlang, achter deze onzin zitten en het wordt tijd er iets aan te gaan doen. Hoe weet ik nog niet precies maar ik hoop dat Elanor, Frodo en Sam mee willen denken, en misschien is er wel een lezer die een idee heeft. Wat ik wel weet is dat we niet moeten doen wat zij verwachten dat we gaan doen. Volgens mij is het ook helemaal niet moeilijk om er iets aan te doen. Het vraagt alleen om iets wat wij (denken we), vanwege een man aan een kruis, niet meer zelf hoeven te doen, Opoffering…

Één reactie op “31 augustus 2022, laatste daggie van augustus!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *