Categorieën
Niet gecategoriseerd

6 augustus 2022, “pap”, vroeg 1 van mijn kinderen, “gaat opa zijn 5de shot nemen?”

Ik ben bang van wel, de drang om “goed” te doen is te groot. Dat wat “goed” is, is heel makkelijk slecht te maken btw, kijk naar de boeren! Helden waren het in mijn jeugd, Joris Driepinter, nooit meer honger. Das nu wel anders. Van held naar volksvijand nummer 1 binnen een mensenleven. Het kan verkeren.

“Als er oorlog komt gaan wij daar dan wat van merken in Europa, pap?” Weer ben ik bang van wel. “En wat gaan we er dan van merken?” Laten we hopen dat het bij schaarste, vrijheidsberoving en inflatie blijft maar de kans is groot dat tie hier uitgevochten gaat worden. Waarom zou je als Turkije, als China of Rusland niet een stukkie van de, in elkaar gestorte, westerse samenleving inpikken?

Verdomme, dit wil je helemaal niet zeggen! De toekomst moet zonnig zijn. Aankomen met dat het allemaal perceptie is, dat alles 1 is en we bestaan uit sterrenstof komt niet echt aan bij kids. Die zien alles alleen maar duurder worden om zich heen. Willen hun dromen achterna jagen. Verdomme, hoe hebben we het zover kunnen laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *