Categorieën
Niet gecategoriseerd

5 augustus 2022, het heeft ff geduurd maar ik sta weer fit op!

Kheb er weer zin in als ik wakker word. Kennen jullie dat? Dat je wakker wordt en nog net zo moe bent als voordat je ging slapen? Dat heb ik een week of 5/6 gehad. Doodvermoeiend!

Maar het lichaam wil weer! Alleen de benen hebben er nog wat moeite mee. Daar is flink wat spierkracht uit verdwenen. Nou ja dat komt wel weer goed, ik moet de tuin in! Die is toe aan onderhoud en dat betekent veel hurken, knielen en bukken. Daarnaast wil ik nog bramen plukken. Jam is er genoeg, nu maar bramensap maken. Heerlijk die overvloed aan vers en gezond voedsel. Ik kreeg van de week zalige boontjes, een courgette en palmkool van een buurvrouw. Pruimen, rozenbottels, er groeit van alles langs de weg. Nog even genieten van deze overvloed, en het mooie weer natuurlijk.

Het zijn nuttige weken geweest! Kheb weer veel geleerd. Das sws wel een dingetje, tis alsof ik mezelf weer helemaal opnieuw leer kennen. Na verdriet, boosheid en verwarring overheerst nu dankbaarheid. En, OK, verbazing🤠….

2 reacties op “5 augustus 2022, het heeft ff geduurd maar ik sta weer fit op!”

Pas maar op!

De bramen zijn rijp, maar plukkers van het fruit moeten oppassen. Boswachters delen jaarlijkse tientallen boetes uit voor wildplukken, en die kunnen flink oplopen.

Wie een braam plukt of iets anders uit de natuur meeneemt maakt zich formeel schuldig aan stroperij. Dat is een misdrijf waarvoor boetes uit de tweede categorie (tot 4100 euro) of zelfs een gevangenisstraf van een maand kan worden uitgedeeld.

Fiijn dat je weer beter bent. Geniet van alle dingen. Ook die uit de natuur. Die wetten zijn ondertekent met de gratie Gods, dus niet geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *