Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 mei 2022, wat geniet ik er toch van om mensen lekker eten in de maag te splitsen lieverds.

Eten! Maar dan wel lekker eten, ik ben er het liefst de hele dag mee bezig. Vooral van weinig heel veel maken is mijn hobby, zoals mijn overleden moeder altijd zei: “Koert maakt van 1 aardappeltje en een uitje een hele maaltijd.”

Volgens mij hield Jezus ook van koken. Meer dan 5000 mensen zou hij gevoed hebben met 5 broden en 2 vissen. Nou heb ik tijdens mijn BBQ carrière weleens een feest gehad voor meer dan 4000 man waar wij de catering voor moesten doen. Nou dat redde ik niet met 2 vissies en 5 broden, das zeker. Maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind! Sws heb ik me altijd afgevraagd wat Jezus met die vissen deed daar op die berg. Dat hij die broden brak Okay, maar die vissen? Je kan iemand moeilijk brood geven met een stukkie, afgebroken, rauwe vis, dat smaakt nergens naar, toch? En hoe breek je zo’n vis? Daar moet tie een lekker stoofpotje van hebben gemaakt. Of een soeppie. Er gaat niets boven een goeie vissoep.

Praktisch gezien heb ik een hoop vragen bij het verhaal over het breken van de broden. Ja ik wil best in wonderen geloven als het gaat om de broden maar hoe serveer je die vissoep? Plastic bekertjes waren er niet in die tijd. Zelfs als het geen soep was maar een stoofpotje of een gebakken vissie! Probeer het maar eens te eten zonder plastic of bamboe bordje. Misschien kan ik het vragen als ik hem in het Evangelie van Thomas gevonden heb. Ben erg benieuwd!

Ik heb gisteren voor de dames een aangekleed sateetje verzorgd. Lekker op een houtvuurtje gebakken, zo hoort het! Aanstaande woensdag wil ik een Chili con en een Chili sin Carne maken, buiten op de vuurschaal. Mocht iemand dit lezen en denken dat wil ik ook! Schuif gezellig aan, ik zorg voor borden en bestek:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *