Categorieën
Niet gecategoriseerd

1 april 2022, volgens mij werkt alles weer lieverds.

Alleen is de lay-out een beetje veranderd. Ik moet er nog induiken maar niet alles loopt helemaal zoals ik zou willen. Ach ‘story of my life’ niet?

Weten jullie dat dhr poetin vannacht de goudprijs heeft vastgezet voor zijn volk. Ofterwijl hij heeft eenzijdig, min of meer, de goudstandaard weer ingevoerd. Om mij heen hoor ik dat ze het zo zwaar gaan krijgen in Rusland, dat wij ze wel een poepie gaan leren ruiken. Het is zo triest dat het bijna lachwekkend wordt. Wij, weten jullie wie wij zijn? Wij is de VS, Canada, de UK en de EU. Geen van deze 4 zijn in staat hun eigen luiers te fabriceren, laat staan een behoorlijke tv, aspirine of genoeg kunstmest om de bevolking te voeden. Wij, zijn met ongeveer een miljard mensen in deze wereld. Maar wij bezitten wel veruit het meeste geld, onze welvaart is niet te vergelijken met die van de andere 6 miljard mensen die er rondlopen. Wij denken dat wij daar recht op hebben, op die welvaart, wij hebben er tenslotte hard voor gewerkt. Daarnaast denken wij dat we ook het recht hebben om die andere mensen onze wil op te leggen. En daar gaat het na 400 jaar fout.

Niet dat dat iets nieuws is, eigenlijk iedere beschaving heeft zichzelf na een jaar of 400 om zeep geholpen. Of je nu de Chinese, de Romeinse, Griekse of Byzantijnse beschaving neemt na een jaar of 3/400 zit de klad erin en knalt het in elkaar. Dan hebben we het nog best lang volgehouden, niet dan? Vanaf 1550/1600 zijn we nu bezig met deze overheersing van de wereld, das best knap. Tis nu alleen aan ons om er hierna nog wat leuks van te maken.

Ik moet weer verder kids, heb het zo druk als een klein baasje zonder werk. Zou nog wel duizend dingen hier neer willen kalken maar dat duurt te lang. Tis al weer bijna 12 uur en ik moet nog naar de markt. Morgen koken! Als iemand een leuk idee heeft hoe ik deze site via wordpress een beetje kan opleuken laat ff een berichtje achter. Tis best ingewikkeld…

2 reacties op “1 april 2022, volgens mij werkt alles weer lieverds.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *