Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 juni 2024, zo dat was een koud nachtje voor juni.

Op zich lekker hoor, je slaapt toch beter als het koud is vind ik. Heb net water gekookt en nu is het weer lekker warm in de kombuis, en het zonnetje schijnt al, wat wil een mens nog meer.

Zou het nu echt mooier weer gaan worden? Eigenlijk had ik daar ook foto’s van moeten maken, van hoe vaak er de afgelopen weken al niet gezegd is dat het volgende week beter wordt. En de gemiddelde mens wil dat zo graag geloven, ik ook, dattie er weer ff hoop uit put. En het fijne is dat als het de week daarop weer regent hij of zij eigenlijk al weer vergeten is dat het mooi weer zou zijn. Een mens vergeet snel, maar niet alles.

Toch moet ik proberen meer te vergeten en te vergeven. We zijn er nog lang niet, meer regen komt eraan. Niet overal dezelfde regen trouwens, een bommenregen kwam ik laatst tegen in een artikel wat ik las. Een bommenregen vanuit Libanon werd afgevuurd op Noord Israël, je zal er maar wonen. Al die bommen en granaten die worden afgevuurd wereldwijd hebben trouwens een Nederlands tintje, ons landje zit vuistdiep in de wapenhandel. Maakt dat ons nou medeplichtig?

Linkse mensen roepen het hardst dat we meer moeten investeren in de wapenhandel. Het is verwarrend om te zien als 56 jaar oude man. Alles is omgedraaid als ik het vergelijk met toen ik een klein Koertje was. Fascinerend om te zien dat waar vroeger peace en love de peilers waren waarop de jeugd zich manifesteerden het nu uitsluiting en geweld moet zijn. Nasrallah, dat is de baas van Hezbollah wil de studenten protesten gaan financieren (persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat Iran dat al doet) om het westen van binnenuit te vernietigen. Dat heeft hij een paar dagen geleden in een interview gezegd. De man heeft de beschikking over meer dan een miljoen bommen, granaten, drones en uav’s. Hoeveel heb je van die dingen nodig? Meer dan een miljoen? En onze jeugd barricadeert, wereldwijd, de universiteiten met Palestijnse sjaals om zodat we hun gezichten niet kunnen zien. Nergens peace en love terwijl dat in mijn ogen een veel betere manier is om je jeugd mee door te brengen. Maar ja, wie ben ik.

Één reactie op “20 juni 2024, zo dat was een koud nachtje voor juni.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *