Categorieën
Niet gecategoriseerd

17 juni 2024, ik zag gisterenavond de maan!

Was een tijdje geleden dat ik die gezien had. Het was een halve maar toch, beter een halve maan dan geen maan want dat betekende dat er een heldere lucht boven mij hing. Geen wolken, geen regen, geen gemiezer. En nu is het ook lekker, het zonnetje schijnt, toppie.

Ik ga der vandaag lekker van genieten en ondertussen wat huishoudelijke taken doen. Kleren wassen bv. Probleem met al die regen is dat ik natte kleren eigenlijk niet meer droog krijg. Het blijft klam en vochtig, vandaag blijft het droog zeggen ze, dus hoppa kleren wassen. Kleine praktische uitdaginkjes, der is overheen te komen.

Gisteren fietste ik naar de kerk en wat denk je? Die was gesloten. Stom van me, ik had eerst ff moeten kijken. Ze rouleren hier een beetje, dan die kerk dan weer ééntje in een ander dorp. Dan lijkt het nog wat, anders zit er helemaal niemand meer. Aankomende zondag eerst ff checken voor ik op de fiets spring.

Tijdens het fietsen naar de kerk fietste ik langs een paar hangouderen die midden in het dorp stonden te hangen, ik vroeg hen of dat wel mag hier in diepfries-land. De hangouderen hadden mij, de afgelopen weken, al gespot en vroegen me de hemd van het lijf, een geanimeerd gesprek volgde. En zo begon de zondagochtend heel gezellig.

Helaas regende het de hele middag maar gelukkig hadden we voetbal, de belangrijkste bijzaak. De volgende ronde is een zekerheidje! Brood en spelen, meer hebben we niet nodig. Op naar de finale!

Ik vind hem zo leuk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *