Categorieën
Niet gecategoriseerd

9 juni 2024, soms gaat mijn leven zelfs mij te snel.

Moet er vandaag maar even van bijkomen. Ben vanochtend al met van alles bezig geweest en daardoor een verlaat stukkie. Wat een wereld, wat een onmenselijke druk ligt er op ons.

Omgekocht, zo noemt een vriend van mij het, we zijn allemaal omgekocht om niet in te willen zien waar het leven echt om draait. Gisteren zei iemand tegen mij, zomaar uit het niets, we moeten onszelf gaan herinneren, we zijn de weg kwijt. Nu schrijf ik daar al een tijdje over, het was mooi dit van een ander te horen. We zijn echt de weg kwijt, man, man wat jammer.

Maar het grote ontwaken is wel begonnen al gaat het mij veels te langzaam. Steeds meer mensen komen erachter dat meer, meer, meer niet de manier is om te leven. Dat geestelijke rijkdom veel belangrijker is dan financiële rijkdom, dat geestelijke armoede ons ongelukkig maakt. Het gaat nog wel een tijdje duren voor we van consumerende zombie’s weer terug zijn bij de basis maar het begin is er. Nu mag ik naar de kerk, ik heb er zin an. Fijne zondag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *