Categorieën
Niet gecategoriseerd

30 mei 2024, iedereen was lekker aan het ieten.

Der is dan ook, niets leukers dan binnenkomen en meteen starten met het maken van een vers tomatensoepie of een overheerlijke aspergesoep. Gewoon van scratch, een uitje, wat knoflook, kruiden en heel veel verse rijpe tomaten of asperges, dan kan het niet fout gaan, heerlijk!

Vandaag heb ik een dagje vrij, dat is ook wel lekker want er moet nog een hoop gebeuren. Mijn nieuwe werk voelt erg goed, het is een mooi restaurant naast een botanische tuin waar ook tentoonstellingen worden gehouden. Er is alle ruimte om te werken met mooie verse producten en het publiek waardeert dat. Ik heb echt leuke collega’s, althans als ze op komen dagen want dat is wel een probleem. Het restaurant is pas een dag of 10 open, na veel gezeur over vergunningen met de gemeente, waardoor er nog veel gewerkt wordt met uitzendkrachten. Maar die komen 2 van de 3x niet opdagen. Zijn ziek of laten gewoon niets van zich horen. Gisteren nog, 2 dames, rond de 20, melden zich simultaan ziek terwijl ze de dag ervoor nog wel gewerkt hadden. Afgelopen zondag kwam een man werken maar liep na een half uurtje weer weg. “Dit is niets voor mij” zei hij, en weg wassie. Ik vind dat zo ráar! In mijn jonge jaren heb ik ook veel gewerkt voor uitzendbureaus maar dat kwam je toen niet tegen dat weet ik zeker. Er is een hoop veranderd, een hele hoop.

Maar uiteindelijk komt het altijd goed, dan maar een stappie harder lopen. Ben tenslotte nog een jonge vent. De zomer komt eraan, ik moet me voorbereiden op de winter. Ik weet ik ben de slechtste onheilsprofeet ter wereld maar mijn gevoel zegt me, nog steeds, dat ik me moet voorbereiden op mindere tijden. Wat ik daarvoor nodig heb is wat er op het moment nog in overvloed is, geld. Maar dat duurt niet zo lang meer. De euro gaat ten onder. Maar goed daar ga ik het niet over hebben, fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *