Categorieën
Niet gecategoriseerd

22 mei 2024, alweer.

Nog een maandje en dan hebben we de langste dag van het jaar alweer gehad. Gaan we weer richting de winter. Ik ben een lentekind, ben tenslotte eind maart jarig, van mij maggie oneindig lang duren.

Afgelopen zondag heb ik een dienst bijgewoond in klein kerkje hier in de wijk. De voorganger was een piepjonge vrouw, een meisje nog, maar wat een kennis van de bijbel, wat een passie voor God. Het was de eerste x dat ik weer in Fryslan naar de kerk ging en wat denk je? Er kwam weer iemand naast me zitten. In Hengelo gebeurde dat niet, in Deventer ook niet maar wel weer hier in Fryslan. Anneke heette ze, Dankjewel Anneke.

De jonge dame die de dienst voorging maakte een vergelijking tussen het ontvangen van de Heilige Geest en het ontvangen van de 10 geboden door het Joodse volk in de Sinaï woestijn. Beide zijn een directe gift van God aan ons, Zijn volk, en daarnaast zijn er nog meer overeenkomsten die zij in haar preek op een heldere en leuke manier naar voren bracht. Ik heb genoten van haar open manier van preken, tis fijn om weer in Fryslan te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *