Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 april 2024, gisteren ff met Sam de stad in geweest.

Wat een zooi wordt er verkocht! Het kan aan mij liggen maar je kwam vooral heel veel van hetzelfde tegen. Heul veul spelletjes, het leek hier in Hengelo wel of iedereen van zijn of haar bordspellen af wilde. En kinderkleding, het barste ervan.

Nu had ik niets nodig dus dat kwam goed uit. Na een kort rondje was ik er wel weer klaar mee en toen werd ik aangesproken door Jamie en zijn maat. Of ik Jezus kende? Ja, zei ik, halleluja, prijs de Heer, zeiden Jamie en zijn vriend.

Twee jonge mannen, ergens midden 20, die op koningsdag besluiten om de straat op te gaan om het evangelie te verkondigen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op die leeftijd wel wat anders te doen had. Ik kan me, sowieso, niet herinneren dat ik, begin jaren ’90, evangelisten tegen kwam van mijn eigen leeftijd, terwijl ik in die tijd veel op straat bivakkeerde als mimespeler. Er is wat dat betreft iets fundamenteels veranderd, Jezus is duidelijk met een revival bezig en heel veel mensen voelen zich geroepen Zijn woord te verkondigen. Zo ook Jamie en zijn maat, van wie ik helaas de naam vergeten ben.

Zelf ben ik er nog niet uit. Ik voer lange gesprekken met mezelf en de mensen om mij heen over het geloof en de betekenis van de profetieën in de bijbel. Het is niet dat ik, op wat voor manier dan ook, twijfel aan het bestaan van God en Jezus, het is de verkondigde waarheid waar ik het moeilijk mee heb. Er zijn, voor de mens, zoveel verschillende waarheden uit de bijbel te destilleren dat we er dronken van zijn geworden en dat leid tot onenigheid, al eeuwenlang, al duizenden jaren.

Er gaat van alles door mijn hoofd, sorry stukkie, ik krijg het er nog niet uit. Wat ik bv fascinerend vind is dat Jezus eigenlijk altijd tot de mensen sprak in vergelijkingen. Jezus zei niet zo moet je het doen of zo en dan ben je een goed Christen maar liet je nadenken. En daar ben ik nog steeds mee bezig, veel lezen, praten, nadenken en heel veel luisteren. Dat ga ik nu weer doen! Op naar de kerk. Ik weet nog niet welke, we gaan het beleven! Tis mooi weer, lekker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *