Categorieën
Niet gecategoriseerd

25 april 2024, ik moet het er toch een x over hebben.

Al is het voor europeanen een lastig onderwerp. Gelukkig werkt ons collectieve geheugen een beetje mee en zijn we er ondertussen van overtuigd dat bijna al onze overgrootouders in het verzet hebben gezeten, maar toch blijft het moeilijk. In Amerika hebben ze er veel minder problemen mee om een standpunt in te nemen aangaande de strijd in Israel. Op universiteiten in het hele land demonstreren welingelichte studenten voor vrede en veiligheid voor de Palestijnen, hierbij een voorbeeld:

De strijders komen uit alle lagen van de bevolking, tout Amerika doet mee. Hier nog een voorbeeld van een weldoordachte speech van een goed geinformeerde strijder voor een aandachtig publiek:

Het geeft vertrouwen te zien dat beschaafde mensen de straat op gaan om te strijden voor een betere wereld:

Nee, het is goed om te zien dat er strijders zijn die opkomen voor meer rechtvaardigheid in een onrechtvaardige wereld. Ik heb er alle vertrouwen in dat, dat wat zich president van dat land noemt, de juiste beslissingen gaat nemen om het tij te keren. De beste man weet zich gesteunt door een goed geinformeerd, deskundig en strijdbaar volk, bereid om alles te geven. Ik ben ervan overtuigd dat de ‘Axis of Evil’ zich wel twee x bedenken voor ze domme dingen gaan doen.

‘4 more years pause’, een pauze zou mooi zijn. Zeker voor Hersh Goldberg Polin. Al weer meer dan 200 dagen zit hij onvrijwillig ergens in Gaza verstopt. Afgelopen week ontving zijn familie een teken van leven van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *