Categorieën
Niet gecategoriseerd

21 april 2024, das schrikken!

De zon! Ongelooflijk, wordt ik toch zomaar wakker met een zonnetje die door de gordijnen heen piept. De zon is er nog, dat is dan wel weer een fijn idee. Zou het dan ook wat warmer mogen worden? Het was gisteren absoluut de koudste 20 april ooit, daar ben ik zeker van, maar ik hoor of lees er niets over. Ben klaar met de kou en de regen, kheb zon en warmte nodig.

Een marktkoopman vertelde mij gisteren dat de stortvloed aan regen in Dubai het gevolg waren van mensenlijk ingrjpen. Weather modification zo noemde de man het. De koopman is van mijn leeftijd en ik besloot me een beetje van de domme te houden. Hij had het gelezen in de krant, gewoon in het AD stond een heel verhaal over hoe de Arabieren aan het spelen waren met het weer. Dik ingepakt tegen de kou en de om de haverklap overkomende hagel en regenbuien, op f*cking 20 april, zei ik dat het ongelooflijk was dat die Arabieren dat doen en dat het fijn is dat onze eigenste leiders dat niet doen. Nou daar was hij ook blij mee want spelen met het weer dat zou verboden moeten worden, volgens hem. Man, man, wat zijn mensen toch ongelooflijk kortzichtig.

De balk in ons eigen oog. Of het nu gaat over het klimaat, virussen, CO2, asielzoekers, weer modificatie, Russen, elektrische auto’s, windmolens, Oekraine, Israel, koeien, ach zo kan ik nog wel even doorgaan, we zijn niet in staat om de balk in ons eigen oog te zien. Maar goed, het zonnetje schijnt, het is al laat en ik wil naar de kerk. Ik hoef vandaag, voor het eerst, sinds december, niet te werken op de zondag. Op zoek naar de balken in mijn ogen, ook bij mij zitten ze er nog steeds. Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *