Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 april 2024, geef me nog 2 dagen!

Vandaag en morgen nog en dan ben ik weer vrij man. Misschien dat ik het helemaal fout zie, dat moet haast wel, maar ik vind 9 uur werken op een dag errug veel. Ik heb dan te weinig tijd over om te schrijven, te lezen, te studeren, na te denken, genoeg te slapen en te genieten van zo’n dag, dat lukt gewoon niet allemaal in die 24 uur en dat is volgens mij wel de bedoeling.

Ik werk dus 9 uur en dan ben ik nog zo’n 1,5 uur onderweg om er te komen. Nou vind ik het reizen per trein niet erg, ik hou van treinen, vind het een geweldige manier om te reizen. Maar als je het bij elkaar op telt ben ik ruim 10 uur, 10 en een half om precies te zijn van huis. Dan blijft er dus nog 13 en een half uur over om thuis te genieten, te studeren, te schrijven, de bijbel te lezen, na te denken en te slapen. Slapen doe ik graag en goed en aangezien ik eigenlijk atijd rond 6 uur wakker ben zorg ik er voor dat ik rond 10 uur in bed lig. Dan rust ik een uur of 8, das belangrijk. Maar 13 en een half min 8 is 5 en een half uur, die heb ik dan nog over om zelf in te vullen en dat is gewoon wat te weinig naar mijn idee.

Binnen die 5 en en half uur moet je ook nog zoveel verplichte nummers afhandelen, stofzuigen, afwassen, boodschappen doen, kleren wassen en ga zo maar door. Eigenlijk kan je als je 9 uur per dag op je werk moet zijn die dag niets anders doen dan werken, misschien nog wat boodschappen doen en je bed opmaken maar dan houd het al snel op. Ik vraag me echt af of dat wel de bedoeling is van het leven.

Maar we gaan er allemaal in mee en veel mensen werken nog veel meer. Op mijn werk zijn er velen die vrijwillig vroeger komen of later weg gaan, mensen met hart voor de zaak, ik heb daar bewondering voor. Wie weet heeft de zaak ook hart voor hen, dat compenseert.

Wat de zaak vooral heeft is geld, daar doen de meeste mensen het voor en ik moet bekennen ik op dit moment ook. De huur moet tenslotte worden betaald en die is belachelijk hoog dus daar moet je wat voor doen. Gelukkig stopt de huur eind deze maand, Linn vertrekt dan naar Ibiza en ik ga terug naar Fryslan, terug naar de Mithrandir. Als het goed is hou ik dan meer tijd over om te besteden aan de bijbel lezen want ik dacht dat ik hem uit had maar kom erachter dat ik pas net begonnen ben. Man man ik heb nog zoveel te doen, k heb nog zoveel te doen. Moet nog hinkstap springen op de maan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *