Categorieƫn
Niet gecategoriseerd

9 april 2024, het was een mooie corona!

Ik heb live meegekeken via youtube, het zag er spectaculair uit. Wat een prachtig fenomeen, machtig mooi. Nog 1 weekend koken voor de ontheemden en dan begin ik 16 april met de eerste praktijkcursus als vleermuis en gierzwaluwonderzoeker. Het is best een pittige cursus, vandaag hebben we 4 uur online les over de vleermuis. Via de Batdetector is het dus mogelijk de verschillende vleermuizen te horen, als het donker is, maar dan moet je de geluiden wel kunnen onderscheiden. Daar gaan we vandaag aan werken. Nu heb ik zelf al wat vooronderzoek gedaan en ik moet zeggen dat, zo op het eerste gehoor, het best lastig is om de verschillen te horen maar ik ben ervan overtuigd dat dat op termijn wel beter gaat. Gewoon veel gaan doen, das het plan.

Er komt nog best wat bij kijken voordat je op vleermuis onderzoek kan gaan. Zo moet je je eerst aanmelden bij de politie via een online formulier voordat je op pad gaat. Veel van de onderzoeken vinden plaats in woonwijken en er zijn blijkbaar veel mensen die binnen zo’n woonwijk de boel in de gaten houden en de politie gaan bellen om door te geven dat er onverlaten door de wijk paraderen, met vreemde apparaten bij zich, die huizen lopen te bestuderen. Dus moeten wij vooraf melden dat we onderzoek gaan doen in die wijk. Lopen of fietsen we met een geel hesje aan, hebben we een officiele brief bij ons en een soort pasje die mensen kunnen scannen met hun telefoon. Nederland is niet meer van het touwtje door de brievenbus, das duidelijk.

Ik heb er zin in. Als kokkie sta je de hele dag binnen in een warme keuken. Dit seizoen loop ik, samen met Sam, buiten, op zoek naar leven. Daarnaast zijn er nog een stuk of wat klussen die op me liggen te wachten ik hoef me deze zomer niet te vervelen. Das goed, ik moet bezig blijven, en dat doe ik het liefst buiten. Nog 1 weekend in de keuken en dan op vleermuizen jacht in Fryslan, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *