Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 april 2024, vandaag vind er een eclipse plaats.

Volgens mij zien wij er helemaal niets van, issie alleen te zien in de US en omstreken. Dat is wel jammer, ik vind het een geweldig fenomeen. Hoe een zon, die volgens de “wetenschap” gemiddeld 150 miljoen kilometer van ons vandaan, door een melkweg vliegt, en een maan, die een kilometer of 400.000 van ons verwijderd is, elkaar zo passeren dat ze precies in elkaar vallen. Voor mij valt dat niet te snappen, ik begrijp er werkelijk niets van.

Vooral niet omdat de maan niet in een rechte baan om de aarde heenvliegt. De maan legt een elliptische baan om de aarde af volgens de “wetenschap”, dat houd in dat tie een beetje ovaal om de aarde suist. En de zon doet eigenlijk ook maar wat, die vliegt ook niet in een rechte baan en toch passeren beide hemellichamen elkaar op een bepaald moment en vallen dan precies in elkaar zodat de maan de zon bedekt, en wij kunnen ook nog berekenen wanneer dat precies gebeurt, ik vind het nogal wat. Ik vind het ongelooflijk.

Daarnaast verwijderd de maan zich steeds verder van de aarde maar dat gaat niet heel geleidelijk. En toch is de “wetenschap” in staat om tot op de seconde te voorspellen wanneer een eclipse gaat plaatsvinden. Ach ik heb zoveel vragen over de zon en de maan, het zijn prachtige fenomenen maar ik ben er nog niet uit hoe het allemaal werkt, denk ook niet dat ik er helemaal achter kom in dit leven.

Maar vandaag dus een eclipse en dat terwijl de zon erg actief schijnt te zijn als het gaat om zonnevlammen. Er zijn “wetenschappers” die de aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, die de afgelopen tijd veelvuldig plaatsvinden, linken aan de zonne-activiteit. Dat alles met elkaar samenhangt daar ben ik ook van overtuigd maar hoe het allemaal werkt? Daar ben ik nog niet uit. Komt deels omdat ik de “wetenschap” niet vertrouw en deels omdat ik de “wetenschap” niet vertrouw, al met al heeft het vooral met mijn gebrek aan vertrouwen te maken in de “wetenschap”.

Gaat deze eclipse nog zorgen voor meer natuurfenomenen op de aarde? Dat is de vraag. Als de maan in staat is om onze zeeën te laten bewegen wat voor energieën komen er los tijdens een eclipse? Ik vind het jammer dat wij er niets van zien dit jaar, ik heb wel zin in een coronaatje. Misschien de volgende x al schijnt dat wel een tijdje te duren heeft de “wetenschap” berekent.

Één reactie op “8 april 2024, vandaag vind er een eclipse plaats.”

Omdat we niet op een ronde bol met gebogen water leven en de zon en maan op ca. 5000 km van ons af staan. Jij geloofd nog in de NASA sprookjes en zit nog vast in de sprookjes die ze je op school hebben vertelt. Wake up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *