Categorieën
Niet gecategoriseerd

27 maart 2024, nog 1 dag 55 en dan start mijn 56ste levensjaar.

Als junior ecoloog. Een heel nieuw begin in een nieuw levensjaar. Gisteren hebben we de huismus behandeld. De huismus was in mijn jeugd bijna een plaag, die beestjes zaten overal. Het barste van de mussen toen ik een jaar of 10 was, brutaal als de neten probeerden ze de kruimels onder de tafel weg te pikken als wij buiten zaten te eten tijdens onze vakantie’s. Op de boot in Fryslan of achter ons huis, mussen waren er altijd en overal en nu zijn ze beschermd, er zijn er niet zoveel meer.

Een collega van Linn gaat ook op vakantie, 10 dagen naar Thailand. Een collega van mij gaat in november een paar weekjes naar Zuid-Afrika, lekker op vakantie. Reizen naar de meest exotische bestemmingen worden geboekt om bij te komen na een jaar hard werken. Sorry maar ik vind het lastig te begrijpen, je gaat toch niet ruim 24 uur in een vliegtuig zitten, met alle stress, om 8 dagen ergens te zijn? Nu heb ik persoonlijk een gruwelijke hekel aan vliegen, volgens mij is het hartstikke ongezond. Reizen hoort naar mijn idee niet snel te gaan, zeker niet als je het doet om tot rust te komen, maar ja, leg dat maar eens uit.

Huismussen gaan nooit op vakantie heb ik geleerd. Dat scheelt veel stress. Ik kan me veel stressvolle momenten herinneren uit mijn jeugd aangaande de start van onze vakantie’s terwijl wij gewoon in Nederland bleven. Laatst schreef ik over de reis naar Israel met mijn gezin en als je het over een stressvolle reis hebt dan was dat er 1. Vliegvelden zijn stressvol, vliegvelden zijn gemaakt om stress te creeeren en met 4 kids reizen is sws al verschrikkelijk laat staan als je gaat vliegen. Maar gelukkig vergeet een mens snel, denkt de mens.

Tis als je er bij nadenkt een raar fenomeen. Vakantie’s van een weekje naar de zon duizenden kilometers ver weg. Of dat je 2 weekjes op safari gaat naar Afrika om zoveel mogelijk te zien. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik dat vrijwillig ga doen. Nee, beter om vakantie’s en vliegvelden te vermijden voor mij, veel te stressvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *