Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 maart 2024, zou tie het op mijn verjaardag doen?

Zou tie op de laatste handelsdag van dit kwartaal boven de 880 uit gaan komen? Gisteren las ik een artikel waarin een bekende econoom aangaf dat hij er niets van begreep maar dat het schijnbaar niet op kan. De reeele economie heeft totaal geen invloed op de beurzen, het enige wat belangrijk is is wat de fed doet. En die gaat ondanks dat de inflatie niet op 2% zit de rente aanpassen. Althans dat hebben ze gezegd en dan zijn de handelaren blij. Dan stijgt de beurs, maar ook de inflatie, wat schijnbaar niet meer belangrijk is. We zijn rijk genoeg, iedere dag komen er miljonairs bij. Nederland is nog nooit zo rijk geweest, waar komt al dat geld vandaan?

Door de energie subsidie zijn we uit de recessie las ik deze week. Vraagteken, vraagteken, vraagteken??? Waar komt dat geld voor die subsidie vandaan? Ik kook voor ontheemden in 1 van die hotels waardoor de schatkist opdroogd, maar in dezelfde krant staat dat ons landje veel minder staatsschuld heeft dan eerder verwacht. Er kunnen dus nog veel meer ontheemden bij, op zoek naar een makkelijker leven, naar gratis geld, kom naar Nederland!

Alles gaat nog veel duurder worden maar wat geeft het als het gecompenseerd wordt? Kan je het niet betalen? Dat wat zich minister van Financien noemt komt wel met geld over de brug. Weet iemand nog wie er op dit moment onze ministers zijn? En wat doet onze minister president in China? Of in Israel? Of weet ik veel waar die malloot heen reist de laatste tijd. Die gast is demissionair? Wat doet tie daar? Wie vertegenwoordigd hij? Waarom laten wij dit toe?

Ik snap er echt niets van, sorry. Maar dat ligt aan mij. Tis verwarrend om wappie te zijn, we leven zoals de Engelsen zo mooi zeggen: “In unprecendented times.” En ik mag het meemaken, joepie.

2 reacties op “28 maart 2024, zou tie het op mijn verjaardag doen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *