Categorieën
Niet gecategoriseerd

25 maart 2024, we zijn niet meer welkom.

Sam en ik. Een ‘boer’ hoog gezeten op zijn absurd grote trekker liet me dat weten. Eerst reed hij vlak langs me. Achter zijn trekker hing een grote grondvermaal machine (ploeg) waarmee hij in sneltreinvaart een gigantisch stuk land om ploegde. Hij vind dat Sam niet los mag lopen, ik vind van wel, hij heeft een grote trekker ik niet.

Boeren, zijn er in Nederland nog boeren? In de jaren ’50 waren er ruim 400.000 boeren in Nederland die zorgden voor de natuur en hun dieren. Op dit moment zijn er nog geen 30.000 ‘boeren’ in ons landje die zorgen voor zichzelf. Wat is een boer? Is iemand die meer dan 5000 varkens houd een boer of een fabrieksdirecteur? En nu begrijp ik de noodzaak! In onze maatschappij draait alles om geld, maar noem jezelf geen boer.

Sam en ik zijn dus niet meer welkom, jammer, gelukkig zijn er meer wandelpaden in de buurt. Al hoop ik wel dat ik de ‘boer’ nog een keer tegenkom. Ergens zonder absurd grote trekker waarmee hij mij dacht te imponeren. Kan ik hem uitleggen dat Sam luistert en alleen gaat jagen als hij dat van mij mag. Dat zijn acties, met die absurd grote trekker, veel meer schade aanbrengen dan Sam. Niet dat het iets zal opleveren, niet dat ik verwacht dat hij het met mij eens zal zijn. Maar ik ga nou eenmaal graag een hopeloze strijd aan, story of my life…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *