Categorieën
Niet gecategoriseerd

14 maart 2024, tot 2034 issie geldig!

Mijn nieuwe paspoort, gisteren opgehaald. Mijn oude was nog een jaar geldig maar de gemeentemevrouw achter de balie begreep meteen waarom ik een nieuwe had besteld. “U lijkt helemaal niet meer op die man in uw oude paspoort.”

Alsof dat mijn probleem is. Nee, daar heb ik het niet voor gedaan. 2025 is mij een beetje te dichtbij, er gaat nog zoveel veranderen tussen nu en 2025, mij lijkt het handiger dat voor te zijn. En nu ik er de kans voor heb, heb ik ‘m maar gegrepen. Tis tenslotte maar afwachten of ik volgend jaar nog ergens ingeschreven sta, grote kans van niet. Daarnaast komt de eID eraan en als het moet starten ze een oorlog om die verplicht te maken. Mij lijkt het slimmer daar niet voor in de rij te hoeven staan. De afgelopen periode heb ik gebruikt om mijn rijbewijs en paspoort te vernieuwen, gewoon uit voorzorg, je weet maar nooit.

Want je bent wappie of je bent het niet, en ik ben er 1 van de ergste soort. Ik kan de tekst niet zo snel vinden maar ik las laatst een tekst in de bijbel die ging over alleen zijn, dat je geen aansluiting meer vind bij de meeste mensen om je heen. Dat is bij mij wel een dingetje. Ik snap ze niet meer, begrijp niet waar ze me bezig zijn. Een paar dagen geleden zei een jongeman tegen mij: “Nou, je hebt er wel heel erg goed over nagedacht.” En dan denk ik, natuurlijk, waar ben je hier anders voor? Om je vol te vreten en te feesten? 40 jaar voor een baas te werken om de rest van de tijd een consumerende zombie te spelen? Niets is toch mooier, bevredigender, spannender, interessanter of gewoon leuker dan ergens over na te denken? Om niet iets voor zoete koek te nemen omdat dat nou eenmaal beter uitkomt? Tsja, eigenlijk heb ik dat mijn hele leven gedaan, ik nam nooit iets zomaar aan, altijd tegendraads en dwars. Maar nu valt het wat meer op, er is minder ruimte voor een andere mening in deze tijd. En mensen hebben geen zin meer om naar een andere mening te luisteren, want dan moeten ze nadenken en daar hebben ze geen tijd voor, want ze moeten werken om al die feesten en vakanties te kunnen betalen. Persoonlijk vind ik het een verarming van onze maatschappij, erger ik zie het als de reden dat alles naar de kl..e gaat.

Maar ik kan weer ff vooruit. Ik lijk weer op de man in mijn paspoort. Moet ik alleen niet mijn baard afscheren want dan hebben we weer een probleem. Vandaag de eerste cursusdag! Nou dat klinkt wel erg serieus, twee uurtjes introductie via de computer. Vanavond pas, via zo’n online leer-app. Kheb al wat gelezen over de vleermuis en de gierzwaluw, het gaat hartstikke leuk worden. Misschien dat ik nog een lekker recept kan bedenken, iets met kaas en stukjes vleermuis en dat dan verkopen op de markt! Dat moet een s6 worden:-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *