Categorieën
Niet gecategoriseerd

10 maart 2024, 7 dagen rondjes lopen rond de stadsmuren.

En op de7de dag storten de muren in. Ik heb het verhaal rondom Jericho altijd fascinerend gevonden, als ik het verhaal lees komen er zoveel vragen in mij op. Waarom 7 dagen? Waarom rondjes lopen? Waarom met het hele volk en niet alleen een select clubje? Het moet een indrukwekkende stoet zijn geweest die daar rond de muren van Jericho liepen. Het volk van Israel bestond ondertussen uit miljoenen mensen, en iedereen liep mee rond die grote stad Jericho, 7 dagen lang, fascinerend.

Had God die muren niet kunnen laten instorten na dag 1? Of na een gebed? Waarom al die moeite? Ik kan me best voorstellen dat de inwoners van Jericho na de 4de of 5de dag dachten dat die Joden gek waren, daar lopen ze weer, met z’n allen, wat denken ze daarmee te bereiken? Maar ik denk niet dat er bij het volk van Israel iemand was die het met tegenzin deed, die er geen vertrouwen in had. Ik ben ervan overtuigd dat alle mensen die meeliepen in deze stoet, van jong tot oud van kreupel tot gezond, zich bewust waren van zijn of haar taak, doordrongen was van het belang om dit als 1 volk te doen. Ik denk dat als er 1 iemand was geweest onder de Joodse bevolking die twijfels had over de afloop, dat de muren dan niet waren ingestort. Het ging hier om het collectief, de kracht van het geloof, de perfecte samenwerking tussen God en het Joodse volk.

Want God had die muren ook zo neer kunnen halen, daar was dat wandelen niet voor nodig. Het verhaal gaat in mijn beleveing over de kracht van het geloof. Het geloof dat je als volk het onmogelijke kan bereiken als je er samen voor gaat, er samen met God iets voor over hebt, er iets voor wil laten, maar vooral dat je er met z’n allen in geloofd met heel je hart. Kom daar nog maar eens om in deze wereld.

Want ik ben ervan overtuigd dat er onder die miljoenen Joodse mensen best wel wat meningsverschillen waren over van allerlei onderwerpen. Dat die miljoenen mensen het echt niet altijd met elkaar eens waren. Maar hierin geloofden ze in elkaar, in de kracht van het volk, in de kracht van de Heer en dat maakt een volk onverslaanbaar, als je in elkaar geloofd dan gebeuren er wonderen, ook nu nog.

Er zijn in deze tijd zoveel dingen waardoor je het niet met elkaar eens hoeft te zijn. Als je alleen al kijkt naar het geloof dan kom je al zoveel verschillende interpretaties tegen. En ze denken allemaal dat ze de waarheid in pacht hebben waardoor ze vooral verdelen ipv ons samenbrengen. Terwijl onze kracht juist ligt in het collectief ergens in geloven. Geloven in je volk, je land, in God en daar wat voor over hebben en niet bij het geloof in het nieuws, de kranten of social media.

Één reactie op “10 maart 2024, 7 dagen rondjes lopen rond de stadsmuren.”

7 staat voor vol getal van GOD, HIJ heeft heel ons bestaan er uit opgebouwd als teken dat HIJ de grote creator is.
7 daagse week, 7 muziek noten, 7 basis kleurige regenboog, etc etc.

Grt Douwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *