Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 maart 2024, de zon!

Wat is tie lekker! Volgens een collega, een jongeman uit Afghanistan/Iran waar ik vaak mee lunch, word je van de zon hier in Nederland bruiner dan van het zonnetje in Iran. Hoe zou dat komen? Zou dat te maken hebben met het vocht gehalte? Of staat de zon dichterbij, dat dacht mijn collega. Als je gelooft dat wij met tigduizend kilometer per uur door het heelal heen suizen rond de zon, die met tigduizend kilometer per uur rond een zwart gat suist, lijkt me dat sterk. Toch is het een raar fenomeen, dat de zon, naar de stellige mening van mijn Afghaanse vriend, in Iran minder sterk is maar veel vaker schijnt dan hier, maar je er hier sneller bruin van wordt dan daar.

Fijn dattie er weer is, de zon! Sam geniet er van tijdens de lange wandelingen die we maken. Sam heeft de reeën ontdekt. Overdag schuilen ze in de bossen en er is natuurlijk niets leuker dan achter ze aan lopen. Sam vind het echt geweldig, gisteren joeg hij ze mijn kant op en toen ik oog in oog met ze stond, het waren er 2, stopten ze even, keken me recht aan en liepen toen weer snel door. Een paar seconden later liep Sam langs, staart omhoog, hoge, grote stappen en met een smile op zijn gezicht van hier tot Sint Juttemis. Hij keek me ook aan, zo trots, zo blij, zo stout, want dat mag natuurlijk helemaal niet, heerlijk…

Hij is zo belangrijk voor ons, de zon. De ‘wetenschap’ heeft er, met de kennis van nu, via eindeloze berekeningen en nog meer computermodellen een gasbubbel van gemaakt die elk moment op ontploffen staat. Voor mij is de zon geen gasbubbel maar een bron van leven, een brenger van energie, van vreugde, overvloed en nieuw leven. De zon afdoen als een gasbubbel is van een waanzin, ongekend, maar de zon wegzetten als een gevaar voor de mensheid is crimineel, daar schuilt een kwaadaardigheid in die is met met geen pen te beschrijven. Dat ga ik dan ook niet doen, die vul ik in mijn gedachten wel in.

Er wordt gefluisterd dat het vandaag weer lekker weer gaat worden! En ik ben nog een dagje vrij. Sam ligt nog naast me te ronken maar dat duurt vast niet lang meer. Gaan we nog een dag genieten van de zon, de natuur, het leven. Maak er een mooie dag van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *