Categorieën
Niet gecategoriseerd

6 maart 2024, heb wat problemen met inloggen.

De mailbox van mijn stukkies zit ook vol met spam. Vanuit tig landen krijg ik van alles toegestuurd. Tis teveel om me druk over te maken dus verwijder ik het maar. Maar vanochtend werkte mijn wordpress niet, heb een nieuw wachtwoord moeten instellen, het liep niet helemaal lekker, je weet het niet, tis een raar fenomeen internet, iedereen kan meekijken.

Maar goed, dat mag. Man, wat is het lastig om wappie te zijn. Het kan aan mij liggen maar om mij heen kom ik over het algemeen alleen maar mensen tegen die het geen fuck interesseert wat er allemaal mis gaat. Alle leugens, onwaarheden, fraudes, miscalculaties en ronduit wangedrag worden weggewuifd met een nonchalance waarbij mij de koude rillingen over mijn rug lopen. Dat ons demissionaire kabinet op het punt staat, om samen met een aantal landen binnen de eu, een wereldoorlog te starten mag geen nieuws zijn. Tis een te ver van mijn bed show, we zijn veel te druk met onszelf, en met rijk worden via bidcoin.

Zelf kan ik me ook verwijten dat ik niets doe Ja, een beetje zeuren in mijn stukkies en brave burgers lastigvallen met doemverhalen over complotten gesmeed door het kwaad. Daar gaan we de oorlog niet mee winnen en je kan je afvragen offie wel te winnen is. Moet ik niet de straat op, demonstreren, actievoeren, strijden voor een rechtvaardige zaak. Toch zit het daar niet in, althans dat is mijn gevoel. Als ik, met Sam, hier door de prachtige natuur van Overijssel loop dan voel ik niet de drang mijzelf te laten gelden door voorop te lopen in andermans strijd. Want ik ben niet voor de boeren, niet voor de Palestijnen, Joden, het klimaat, de poetin, biden of tRump. Ik ben voor diversiteit, en die vind ik niet in het narratief, niet in deze waanzinnig gepolariseerde tweestrijd tussen het Goed en het kwaad.

Het lastige is dat er in al de conflicten die er wereldwijd zijn, of het nu gaat om oorlogen, geloof, pandemieën, klimaat of vluchtelingen, het narratief je maar twee keuzes geeft, je gedwongen wordt te kiezen voor het 1 of het ander. Terwijl er in mijn ogen geen keuze valt te maken, ik kan niet voor of tegen het klimaat zijn, niet voor of tegen vaxxxen of dat Mohammed zijn land verlaat voor een betere toekomst voor zijn kinderen. Maar wat ik wel zie is dat er door een kleine groep mensen ongelooflijk veel geld verdiend wordt aan zowel de pandemieën, als de vluchtelingen, als de oorlogen. En dat dat te koste gaat van het collectieve vermogen om te beseffen dat wij de macht hebben om eruit te stappen, of zoiets. Sorry ik draaf weer door, dat is mijn grote probleem, dat ik klein wil blijven maar het steeds weer uitloopt op een hoogdravend verhaal hoe de collectieve mindset van de mensheid te veranderen. Nogmaals, sorry…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *