Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 februari 2024, ‘Je mag dus helemaal niet meer drinken?”

“Nee bro, mijn cardioloog zegt dat als ik het weer een x doe ik het niet ga overleven. Het was al kantje boord, heb 2 weken in het ziekenhuis gelegen.” Een conversatie, tussen een groepje jonge mannen, gisterenavond op de terugweg naar huis.

Er zijn gisterenavond 2 gegijzelde Israelische mannen van 60 en 70 jaar oud bevrijd. Dat wat zich president van de US noemt vind dat de premier van Israel een asshole is. Een klein beetje nieuws wat ik meekrijg omdat ik nou eenmaal wil weten wat er in Israel gebeurt.

Gisteren zag ik een collega volledig afbranden, de man was zo ziek dattie bijna niet meer op zijn benen kon staan. Luchtig werd tie naar huis gestuurd, komt wel weer goed werd er gezegd, hij heeft altijd wat.

De meest interessante gesprekken op mijn werk heb ik met de beveiligers van de ontheemden. Het zijn vooral jonge moslim mannen die zorgen dat er een beetje orde is in de chaos. Op zich handig aangezien zo’n 60 tot 70% van de ontheemden uit moslim landen komen en ze gedeeltelijk dezelfde taal spreken. Met mijn Nederlandse collega’s kom ik over het algemeen niet verder dan “Alles goed?” Zodra een gesprek vraagt om een mening of een conclusie stokt het. Ergens iets van vinden is not done. Het moet gezellig en leuk zijn en vooral ongelooflijk oppervlakkig. Dat heb je hier meer dan in Fryslan viel Linn op, en ik geef haar daar gelijk in.

Het is tijd om mijn plannen wat concreter te maken, ik ga het hier niet zolang meer uithouden. Sam zit daarnaast veel te lang alleen dat is niet goed. Gisteren had hij 2x gespuugt tijdens onze afwezigheid en dat is volgens mij puur vanwege eenzaamheid. Misschien dat hij er wel aan went, aan het alleen zijn, maar wil je dat wel? Ik niet, ik ben graag bij hem en hij bij mij. Tis tijd voor nieuwe plannen, nieuwe avonturen, en ik ben al zo moe:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *