Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 februari 2024, En dus fietste ik samen met Sam naar een kvk afgelopen vrijdagmiddag.

Bij de deur aangekomen moet je eerste je komst aankondigen bij een elektronisch bord. Dat ding vroeg me of ik een afspraak had, dat moest ik ontkennend beantwoorden, toen vroeg ie me waar ik voor kwam, er waren 3 antwoorden waarvan de laatste ‘anders’ was en die drukte ik in. Meteen popte er een scherm op die zei dat ze geen tijd hadden voor mij, dat ik eerst een afspraak moet maken voor ik naar binnen kon. Samen met Sam liep ik door, er was namelijk geen mens dus zo druk kon het volgens mij niet zijn. Binnen gekomen waren er drie kantoortjes gevuld met 3 mensen die ijverig op hun telefoon bezig waren. Geen ondernemer te zien, alleen 3 kvk medewerkers. Ik liep het dichts bijzijnde kantoor binnen en vroeg de beste man offie druk was. “Eeeehh, eeehhh, nee hoor” zei ie, terwijl hij zijn tel weglegde, “Wilt u iets vragen?” Ik legde hem mijn situatie uit en gaf aan dat de belastingdienst mij had laten weten dat de kvk me zou moeten kunnen helpen. De man keek verward en gaf aan dat hij dat ff moest gaan vragen liep het kantoortje uit naar een ander kantoortje waarin een te dikke vrouw zat met een kort pittig kapsel. “Heeft die man een afspraak?” hoorde ik haar zeggen? En ik ving dit ook nog op, “Hij kan wel zeggen dat tie alles kwijt is maar hij is verantwoordelijk, zo zit de wet in elkaar.” Verder hoorde ik helaas niets tot de man weer terug kwam met een hand vol papieren die ik moet gaan invullen, mits ik de bedrijven wil uitschrijven.

Hij bood me aan om mijn ID te kopieren want hij ging ervan uit dat ik geen kopieerapparaat zou hebben, wat klopt. Mijn ID was nodig om mee te sturen als ik de formulieren had ingevuld. Ik bekeek de papieren en gaf aan dat het vrij lastig zou worden deze volledig in te vullen aangezien ik weinig tot geen gegevens meer in bezit heb. Daar gaf hij geen antwoord op, dat was mijn verantwoordelijkheid, hij was er wel klaar mee, hij had al teveel gedaan, ik had tenslotte geen afspraak. Sam en ik liepen weer naar buiten met een envelop vol met papieren die ik moet gaan invullen maar niet in kan vullen, ik ben bang dat ik de aardige meneer van de belastingsdienst moet gaan teleurstelen de volgende x dattie belt.

Vanmorgen heb ik alleen de koppen van de kranten even bekeken en las ik dat op het moment dat ik bij de kvk stond de nieuwe minister van volksgezondheid, Pia D. (Hoelang gaat dat mens al mee?) een rapport naar de kamer heeft gestuurd met de mededeling dat de coronamaatregelen effectief waren! Joepie de Poepie! De verantwoordelijke minister voor die maatregelen is er ondertussen niet meer verantwoordelijk voor maar ik denk dattie toch wel ff een zucht van verlichting slaakt. Het waren best draconische maatregelen, avondklok, scholen dicht, mensen verbieden gasten in hun eigen huis te ontvangen, mondvodden voor, geen feesten of grote evenementen, het was nogal wat! Maar uit het rapport blijkt dus, volgens de kop, dat ze effectief waren. Alleen staat daaronder dat het een raadsel is hoe ze dat hebben berekent aangezien er eigenlijk helemaal geen gegevens bestaan om tot die conclusie te komen. Verder kan ik het artikel niet lezen en daarnaast zijn de mensen die verantwoordelijk waren voor deze maatregelen toch niet meer verantwoordelijk. Maar ik ben wel verantwoordelijk voor het ineenstorten van mijn bedrijven, door die maatregelen, volgens de kvk, waardoor ik alles verloor wat ik had. Ja ja, we gaan het zien, kom maar op, ik ben niet bang….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *