Categorieën
Niet gecategoriseerd

5 februari 2024, er komt een europees leger.

Om te vechten tegen de poetin. Nederland speelt er een grote rol in, we staan overal met de neus vooraan. Hoelang nog? Hoelang blijven we de grootste aggressor die de wereld ooit heeft gekend nog volgen? Nou, tot het eind, tot ons landje volledig kapot is, het is niet anders.

Ik had hoop toen we met 250.000 mensen door Amsterdam liepen. Het voelt geweldig als zoveel mensen samen zijn voor 1 doel. Maar we waren er helemaal niet voor 1 doel. Ik moet het het kwaad nageven hij is een master in het verdelen van de mensen. Kijk naar de boeren in Europa, elk land heeft zijn eigen reden om de straat op te gaan. Het lijkt of er een gezamenlijk doel is maar dat is fictie. De boeren worden gestuurd door dezelfde mensen die bezig zijn een Europees leger op te zetten alleen weten ze het zelf niet. Tijdens die grote demonstratie tegen de covid onzin werden we gestuurd, we voelden ons strijders maar waren niets meer dan pionnen. Je hebt chaos en totale verwoesting nodig om iets opnieuw op te bouwen, het is een duivels plan, maar hij pakt het slim aan.

Het is overal hetzelfde. In parallelle samenlevingen, spirituele clubjes, kerken, gemeenschappen, strijdersgroepen of wat voor organisatie’s dan ook die zoeken naar verbinding. We laten ons alleen maar meer verdelen. Er is geen hoger doel, al die organisatie’s zijn bezig met hun eigen waarheid en als je daar niet in meegaat hoor je er niet bij. De ene strijdersgroep is voor de Palestijnen de ander voor de Israelieten. Bij de ene kerk moet je gedoopt worden bij de ander is een aflaatje genoeg. We zijn niet meer in staat onszelf, onze mening, ons ego, onze waarheid van ons af te schudden en te geloven dat er maar 1 waarheid is, 1 doel, 1 manier om ons doel te bereiken. Dat je daar geen yogabroek voor hoeft aan te doen, geen mening hoeft te hebben over Israel of Oekraine, niet hoeft te voldoen aan regeltjes opgesteld door oude mannen die allang dood zijn. In Mattheus doet Jezus niet anders dan ingaan tegen de wetten van de farizeers. Zijn discipelen vasten niet, plukken aren op sabbath, eten onrein voedsel, het gaat maar door. Jezus zegt zo duidelijk dat het niet is wat we in onze mond stoppen wat onrein is maar wat er uit ons hart komt via onze mond. En wat doen wij? Elke kerk, iedere gemeenschap, clubje of strijdersgroep heeft ik weet niet hoeveel regeltjes om zijn of haar waarheid af te bakenen. Voldoe je er niet aan dan hoor je er niet bij. Terwijl ik in het Nieuwe Testament juist lees dat Jezus geen onderscheid maakte, iedereen hoorde erbij. Wij zijn het die de voorwaarden scheppen voor het erbij horen en daar maakt het kwaad handig gebruik van, dat moet ik hem nageven.

Lastig stukkie weer, ik had hier gisteren over willen schrijven maar ja, toen versliep ik mij. Nog een dag extra hierover kunnen nadenken en toch ben ik alweer ruim 2 uur bezig. Tis zo’n lastig onderwerp, het ligt zo in onze natuur om mensen te overtuigen van onze waarheid voordat we accepteren dat ze toetreden tot ons clubje. En hoe meer ik de bijbel lees, hoe meer ik geloof dat ik niemand hoef te overtuigen, niemand hoef te vrezen of zijn of haar regeltjes, wetjes of geboden hoef te volgen. Dat zodra ik dat doe ik tegen Zijn wil inga. Volgens mij is het enige wat Hij van mij vraagt in Hem te geloven met heel mij hart en te vertrouwen op Zijn woord. En dat ik dat uitstraal, dat ik niet bang ben voor de gevolgen, dat ik met een blij hart probeer lekker eten te maken voor ontheemden. Dat ik leef naar Zijn woord, das alles, geloof ik, maar goed wie ben ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *