Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 januari 2024, ‘stoor je vijand niet wanneer hij een fout maakt.’

Een uitspraak van Napoleon. En wat was Napoleon’s grootste fout? Maar hij was niet de enige, vergeet de man met dat rare snorretje niet, die deed hetzelfde. En wat gaan wij nu doen? Sunak in de UK wil zich gaan voorbereiden op WW3 heeft tie laten weten, alle ballen op de poetin wat hem betreft. Het macronnetje heeft ff intern wat issue’s, zijn geliefde Parijs wordt afgesloten door een groepje boze burgers. Dat gaat leuk worden. De US is ook voor een oorlog alleen hebben ze het al zo druk, de poetin hoeft helemaal niets te doen, gewoon afwachten, het westen maakt zichzelf wel kapot.

Ik had het gisteren over oorlog met een groepje mensen, niemand kon zich voorstellen dat het zover gaat komen. Ik wel, ik schreef het in 2020 al, 22 maart ’20 om precies te zijn. Dat oude mannen en een paar vrouwen, besloten hebben dat de wereld moet veranderen en dat ze er alles aan zullen doen dat voor elkaar te krijgen, een oorlog past goed in hun plannetjes. Alles moet kapot en dat lukt het best met een oorlog, kijk naar Gaza er staat niets meer overeind. Om iets beter op te bouwen moet je het eerst afbreken. BBB, Build Back Better. (Toeval bestaat niet)

Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is wat er met Texas gaat gebeuren. Don’t mess with Texas, is wat ik altijd heb begrepen. Samen met Mexico is Texas al eens onafhankelijk geweest, hoe dat precies zit weet ik niet maar die Texanen laten zich niet zo gemakkelijk in een hoek drukken. Aan wapens geen gebrek, rednecks hebben ze er ook genoeg, en al 25 staten hebben besloten zich achter de Texanen te scharen. Er is nu een convoy onderweg naar Texas, ik heb begrepen dat het gaat om duizenden, zoniet honderdduizenden mensen die onderweg zijn naar de grens. Krijgen we een burgeroorlog in de USA? Of treed, wat zich biden noemt, net op tijd af? Ik las gisteren een mooie verhandeling waarin de situatie in Texas vergeleken werd met die in de Donbass. Geschiedkundig zijn er veel overeenkomsten maar laten we hopen dat iemand daar gaat de-escaleren.

Of ik blikken chiliconcarne wilde serveren aan mijn ontheemden, dat heb ik geweigerd. ‘Ze moeten blij zijn dat ze te eten krijgen’, dat is de sfeer waar ik werk. Vanaf het moment dat deze mensen op de vlucht zijn geslagen wordt er misbruik van ze gemaakt en wordt er schandalig aan ze verdient. Maar ze moeten dankbaar zijn dat ze te eten krijgen. Kan iemand die dit leest begrijpen dat ik er erg moe van wordt? Of ze nu gevlucht zijn om veiligheids redenen of alleen maar om er economisch beter van te worden, het maakt geen flikker uit, ze worden gewoon gebruikt. Er zijn zoveel instanties en bedrijven die verdienen aan mijn ontheemden, geld is er schijnbaar genoeg. Maar daar komt een eind aan als het aan knotje ligt van de Nederlandsche Bank. Miljarden moeten er bezuinigd worden als het aan hem ligt. Of zullen die bedrijven en instanties daar niets van merken? Gaat het de burger zijn die de klappen moet opvangen? Wat denken jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *