Categorieën
Niet gecategoriseerd

1 januari 2024, zo daar zijn we dan na een kort nachie.

Niet dat ik de deur uit ben geweest, Sam vond het helemaal niets die poffers. Maar hier een honderd meter vandaan had men een feestje georganiseerd, vuurtonnen voor de deur en een dj die rond 18.00 begon en vergat om te stoppen. Om 04.00 was ik er zo klaar mee dat ik de politie ff gebeld heb, een aardige mevrouw liet mij weten dat ze zouden gaan kijken. Maar wat denk je, 3 minuten later ontving ik een sms’je dat ze dat toch niet gingen doen, ze waren te druk, als ik toch nog hulp nodig had moest ik het over een uurtje nog maar een x proberen.

Op zich vind ik slapen als er herrie is helemaal niet zo erg maar die moderne muziek is alleen maar gestamp. Ik heb ooit boven een disco gewoont in Nijmegen in een straatje wat het Vlaamse Gas heet. Das ook de enige straatnaam die ik ken in Nijmegen vond het zo apart. Was niet ideaal dat moet ik bekennen maar het was te doen. De muziek was, in mijn herinnering wat melodieuzer, had een andere frequentie, ik kon er in ieder geval doorheen slapen. Vannacht was dat niet het geval, maar goed het zit er weer op.

2024, afwachten waar de volgende oorlog gaat starten. kimmie wil graag, kim wil altijd graag, zijn volk moet zich, van hem, voorbereiden op een nieuwe oorlog. xi wil geen oorlog maar wel taiwan, heeft tie gisteren nog laten weten. Volgens hem hoort Taiwan bij China en is het onvermijdelijk dat de landen weer samen aan de toekomst gaan werken. Gaat Iran de volgende worden? Gaan ze samen met hezbollah het Joodse volk de zee in drijven? Of blijft het bij de vele onzichtbare oorlogjes zoals in Nigeria waar afgelopen weekend weer hele christelijke dorpen zijn afgeslacht. Ik zie filmpjes voorbij komen waar de honden geen brood van lusten. Dat gebeurt overigens in heel islamitisch afrika, christenen worden massaal afgemaakt, zo ook in aziatische landen, het mag geen naam hebben schijnbaar, het komt niet in het nieuws.

2024, het jaar van de grote omwenteling, van een Unilaterale wereld naar een Multilaterale. Dat soort veranderingen gaan nooit ongemerkt voorbij, de ineenstorting van de westerse samenleving gaat nog wel wat voeten in aarde hebben. Maar het is onvermijdelijk, we zijn alleen maar met onszelf bezig, we zijn vegeten dat we het samen moeten doen, als gemeenschap, tis zo jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *