Categorieën
Niet gecategoriseerd

31 december 2023, “ik ben gek op geld.”

Zei een collega afgelopen week tegen mij. Geld, Mammon, we zijn er gek op. Gek staat voor zot, dwaas, van het verstand berooft. Maar ook voor verzot op of erg gesteld zijn op. Mijn collega werkt 5 dagen per week en dat vind ze eigenlijk teveel maar ze moet wel, ze is verzot op geld.

“Heb jij geen smartphone? Geen tv? Hoe doe je dat? Ik zou niet zonder kunnen.” “Jou phone houd je gevangen, is het kwaad” antwoorde ik, “Het is het teken van het beest.” “En als meer mensen zouden stoppen met dat ding te gebruiken gaat de wereld er weer een stuk beter uitzien, daar ben ik van overtuigd.”

Ja, ik weet, ik zou mijn mond houden, maar ja, je kan net zo goed vragen of ik niet meer wil ademen, dat gaat niet. Tis toch wel vreemd om weer terug te zijn in de waanzin van de werkende mens. Niet dat ik de afgelopen jaren niet gewerkt heb, maar dat was op een andere manier. Als dakloze zonder polis had ik niets waar ik voor hoefde te werken op wat te eten na. Nu ben ik hier net 1 maand en ben ik alweer in het bezit van 4 pasjes, 2 sleutels en moet ik me nog gaan aanmelden op digitale platformen waar ik helemaal geen zin in heb. En dat is pas het begin, ach we gaan het zien.

Waar leven we voor? Daar ben ik veel me bezig. Hoe ik dat vroeger heb ervaren en wat ik nu tegenkom om me heen. Leven we omdat we gek zijn op geld en daarom hard werken? Of leven we omdat we graag wat wil betekenen voor de mensen om ons heen? De afgelopen jaren heb ik, voor mijzelf, ervaren dat de laatste reden veel voldoening geeft en dat je bewuster omgaat met waar je mee bezig bent. Maar ja als je gek bent op geld dan gaat dat natuurlijk niet werken in dit systeem. Tis zo gek alles is er, in overvloed. En toch willen we meer, zijn we bereid daar onze ogen voor te sluiten. Man, man, laten we vandaag 2023 maar uitzwaaien, alvast een heel gezond en veilig 2024, en weet, geld maakt niet gelukkig…

4 reacties op “31 december 2023, “ik ben gek op geld.””

Koertje, waar leven we voor? De zin van het leven is het leven zelf, denk ik. Gewoon leven. Als we stoppen met zoeken naar de betekenis van het leven dan vinden we het vanzelf. Het is er al, je moet het alleen willen doen, toch?
Maar dat heb jij al ontdekt, dacht ik zo.
Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *