Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 december 2023, luisterde gisteren naar een podcast van De Nieuwe Wereld.

Huisarts Els van Veen sprak daar samen met Marlies Dekkers over de gevolgen van haar keuzes tijdens de covid-hoax. Tijdens dit gesprek sprak Els de woorden: “Ik ben de angst voorbij”, dat vond ik een mooie zin, de angst voorbij, is dat mogelijk?

Het ging haar om de angst voor het verlies van haar goede naam, van haar baan, van haar werk. Omdat ze niet meeging in het narratief tijdens de hoax ligt ze nu onder een vergrootglas. Onderzoeken en controles of ze wel door mag gaan met haar werk, of ze wel een goede huisarts is. Nu heeft ze zelf geen praktijk meer maar ze werkt nog wel in de branche en heeft daar haar accreditatie voor nodig, toch lullig als je die kwijt raakt, zeker als je je werk met heel veel passie doet, en dat doet mevrouw van Veen.

Maar ze is dus de angst voorbij en dat gevoel heb ik ook een beetje. Want het is natuurlijk niet slim wat ik aan het doen ben maar ik heb geen zin meer om me te verstoppen. Laat ze maar komen, ik vertrouw ze toch niet meer, heb totaal geen respect voor welke officiële instantie dan ook. Maakt niet uit wat ze met me van plan zijn, mij krijgen ze toch niet bang, ik ben de angst voorbij.

Mevrouw van Veen is gelovig, dat maakt het wel makkelijker om geen angst te hebben. In de afgelopen 4 jaar heb ik gemerkt dat God werkelijk voor mij zorgt en beter dan welke officiële instantie ook. Ondanks dat ik domme dingen doe, probeer aan Zijn aandacht te ontsnappen, weg probeer te lopen van Hem, blijft Hij bij me en zorgt voor me. Ik wil dan ook niet meer weglopen, me niet meer verstoppen maar laten weten dat ik er nog steeds ben. Dankzij Hem, dat moet ik er wel bij zeggen, Hij die ik in de afgelopen 4 jaar weer heb leren kennen. Is die hoax toch nog ergens goed voor geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *