Categorieën
Niet gecategoriseerd

27 december 2023, mijn mond houden, dat is de grootste uitdaging.

Niet meedoen met discussie’s, niet ingaan op vragen of vertellen hoe het met mij gaat. Als mensen vragen of ‘alles goed’ gaat gewoon bevestigend antwoorden. Dat moet ik doen en das niet makkelijk voor mij. Kheb nou eenmaal overal een mening over en laat die graag horen, maar dat moet ik, nogmaals, niet doen.

Dan blijft het gezellig en dat is waar het om draait in deze absurde tijden, gezellig doen. En ik moet bekennen, ik ben niet zo gezellig, al jaren niet meer, ik twijfel of ik het ooit ben geweest. Gisteren vertelde ik per ongeluk dat ik eerste kerstdag voor het grootste gedeelte alleen heb doorgebracht. Geen moment dacht ik eraan dat er veel mensen zijn die dat verschrikkelijk vinden, dat er zelfs liedjes over geschreven zijn dat dat verschrikkelijk is. Ik heb genoten! Lekker met Sam uit, beetje lezen, nadenken, nog een beetje lezen en voor je het weet is de dag voorbij en moet je naar bed omdat je de volgende ochtend een stukkie wilt schrijven. Vandaag ben ik ook weer alleen, heerlijk!

Ik wil eigenlijk niet over het nieuws beginnen, maar dat die heks weer uit ons landje vertrekt das toch wel mooi meegenomen. Samen met haar Palestijnse man vertrekt ze naar Gaza. Het maakt niet uit hoe groot de fuck-up is in je vorige baan, als je eenmaal in dat cirkeltje zit dan zorgt men voor elkaar. Ze zou Nederland er weer bovenop helpen, ging voor het inclusieve, woke verhaal. Nu daar weinig, tot niets, van terecht gekomen is, half Nederland op geertje heeft gestemt, terwijl er van haar partij niets meer over is, staat er toch groots in de kranten dat ze een belangrijke nieuwe baan heeft. Hoe dan? Met pek en veren zou ze afgevoerd moeten worden door de mensen die op haar gestemd hebben, dat mens heeft er werkelijk een zooitje van gemaakt en nu moeten we erop vertrouwen dat ze de oplossing is voor die arme Palestijnse kindertjes, wat een farce.

Gelukkig heb ik mijn stukkies waarin ik mag fulmineren, der is volgens wordpress toch geen hond die ze leest. Ik meng me niet meer in discussies, doe niet meer mee als er om meningen worden gevraagd, in mijn stukkies mag ik me uiten van mezelf, verder niet. Dat gaat niet makkelijk worden, misschien wel onmogelijk maar ik ga mijn best doen. Gisteren is het gelukt! Ik heb mijn mond gehouden tijdens mijn werk, ik ga het volhouden, echt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *