Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 december 2023, jeetje, staat er toch zomaar in de krant dat het toch niet zo goed gaat.

Tja, je verwacht het niet, slecht nieuws over de economie. Das al lange tijd niet voorgekomen. Het lijkt ook wel of de duvel er mee speelt, als ik een stukkie schrijf over de slechte staat van de westerse economieën dan stijgen de beurswaarden wereldwijd, dat was vorige week ook, kijken wat er vandaag gebeurt.

Niet dat de beurzen iets te maken hebben met de reële stand van onze economieën, beleggers kijken alleen maar naar wat de fed doet of de ecb. Alles draait om de rente, de rest is bijzaak. In Rusland heeft de Russische centrale bank de rente vorige week naar 16% gebracht, wooowwww 16% das veul! Dat doen ze omdat het te goed gaat in Rusland waardoor ze last hebben van inflatie en dat is niet goed voor het land. Gelukkig hebben wij daar geen last van, de centrale banken in de US en EU hebben de rente vorige week lekker ongemoeid gelaten. Nergens voor nodig om in te grijpen, het gaat hartstikke goed, of wacht even het ging hartstikke goed, tot gisteren, nu gaat het ineens, toch, niet meer zo goed, toch?

Das niet best want er zijn, nog, een hoop landen die geloven dat ze, nog, een hoop geld, van ons, nodig hebben. Maar geld kunnen we bij blijven drukken en zolang wij erin blijven geloven is er niets aan de hand, toch? OOOOooooo hoelang blijft dit, nog, doorgaan? Hoe is het mogelijk dat de mensheid zich zo laat foppen, zo laat bedonderen, zo laat afmaken. Binnenkort in dit theater de grote opstanding van tRump, de ware betekenis van de Abraham akkoorden, de uitkomst van een scenario wat duizenden jaren geleden is geschreven. Het zal mij niets verbazen als er ook nog marsmannetjes bij worden gehaald. Het gaat donderen en bliksemen, geloof niet in geld, geloof in Hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *