Categorieën
Niet gecategoriseerd

18 december 2023, bijna zijn we bij de kortste dag!

En dan kunnen we weer toewerken naar de zomer. Voor mij is 21 december een feestdag, dan zit het er eindelijk op en mogen we weer naar het licht, zal tijd worden. Als de dagen langer worden ipv korter ziet het leven er toch een stukkie gezelliger uit, vind ik althans. Nog 3 dagen en dan is het zover, fijn!

De preek ging gisteren over Genesis 3, over Adam en Eva die van de appel snoepte. Persoonlijk vind ik het niet echt een tekst voor deze tijd van het jaar. Zo vlak voor kerst, waarom dan preken over de, volgens de Bijbel, ultieme zonde? De zonde waardoor wij als mensen het paradijs moesten verlaten. Na de dienst liep ik even langs de voorganger, en vroeg hem of hij mij kon vertellen of het kennen, van het verschil, tussen goed en kwaad ons niet juist mens maakt? Ik geloof met heel mijn hart in God, Hij heeft mij de afgelopen jaren meerdere malen op mijn wenken bediend maar dat wil niet zeggen dat ik niet vol vragen zit. En 1 daarvan is wat maakt ons mens? Is dat niet het kennen van het verschil tussen goed en kwaad? Wie waren Adam en Eva voordat ze aten van de boom? De voorganger vond het een goede vraag, maar beantwoorde ‘m niet.

De vragen die ik stelde waren leugens, niet van belang. Hij ratelde wat namen op van mensen die volgens hem deze theorieën verspreidde en deed ze af als irrelevant. Zou dat zo zijn? Het zou best kunnen hoor. Maar ik blijf er mee zitten. Zeker in deze tijd waarin de leugen regeert zou ik graag wat waarheden tot me nemen. Maar met deze heb ik al moeite. En dan zitten we nog maar in Genesis. Ik geloof dat God bestaat, ik geloof dat de Bijbel Zijn woord verkondigd. Maar ik geloof ook dat de Bijbel gemanipuleerd, misbruikt en verkracht is. Maar daarover mag je niet praten, ik merk dat je over veel dingen niet mag praten. Gelukkig mag ik het wel in mijn gebeden meenemen, en dat doe ik dan ook. Tis geen makkelijk onderwerp dat begrijp ik, maar het afdoen als irrelevant vind ik te makkelijk, dan moet ik maar verder zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *