Categorieën
Niet gecategoriseerd

4 december 2023, strijden of niet?

Had een mooi gesprek met iemand afgelopen week. Heeft strijden zin? De persoon waarmee ik sprak voelt al ruim 30 jaar dat het met de wereld de verkeerde kant op gaat. Een strijder die veel nieuws brengt, wat aantoont, dat we allemaal naar de ‘gallemachies’ gaan. Stond bij de demonstraties tijdens de corona-hoax vooraan, goed ingelezen rondom het wef en de who, een kenner als het gaat om de Kazharen. Een strijder, in hart en nieren. Tijdens ons gesprek vroeg ik me af of strijden zin heeft. Gaat strijden ons verlossen van de plannetjes van de elite? Ik denk het, na 3 jaar overal tegen te zijn geweest, dus niet. Ik denk dat strijd het kwaad alleen maar voed, laat oplaaien, het groter maakt dan nodig is.

Maar het was een mooi gesprek en dat is al een meevaller! Ik volg een beetje wat er gebeurt rondom het programma de coronakloof van tijsje van den brink en dat is diepbedroevend. tijs zegt dat tie nieuwsgieig is naar die tijd en vraagt zich af of hij fouten heeft gemaakt als journalist. Maar als je kijkt naar het programma dan gaat het daar helemaal niet over, tijs is zich alleen maar aan het verdedigen, reflecteert voor geen centimeter, is alleen maar aan het strijden voor zijn gelijk. Jammer is dat, dat voed de kloof en dat is dan ook wat er gebeurt tijdens het programma.

Strijd, tsja, wat moet je ermee? Wat mij opvalt is dat mijn helden, Jozef, Jeremia en Jezus niet streden. Heiligen strijden eigenlijk nooit. Jozef geeft zich over, Jeremia doet hetzelfde, ze durven zich over te geven en maken er het beste van, al is dat niet altijd even makkelijk. Vertrouwen erop dat het goed komt al is dat niet altijd het geval. Bij Jezus en Jeremia loopt het niet echt goed af, Jozef heeft meer geluk, hij mag een oude man worden. Persoonlijk denk ik ook dat strijd ons niet gaat helpen, strijd voed het kwaad. Volharding en vertrouwen, laten zien dat het anders kan, dat is wat veandering teweeg brengt, bommen en granaten brengen alleen meer haat en dus strijd. Laten zien dat het anders kan, dat vertrouwen ons verder brengt dan strijd, lastig hoor, leg dat maar eens uit in deze, fucked-up, wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *