Categorieën
Niet gecategoriseerd

3 december 2023, laat mij nou maar geloven in mijn eigen werkelijkheid.

Dat zei iemand tegen mij, mijn eigen werkelijkheid, wat is dat? Dat is ‘mijn waarheid’ die hoor je ook vaak, mijn waarheid. Er is geen algemene waarheid meer, geen universele werkelijkheid. De indvidualisering is zo ver door gedrongen dat alles maakbaar is naar eigen inzicht. Er is geen gezamenlijke waarheid of werkelijkheid meer, wat is waarheid? Wat is werkelijkheid? Waren de vaxxxins veilig en effectief zoals hugoooootje heeft beweerd? Was dat de waarheid? Is er echt een klimaat probleem of hebben we een milieu probleem? Helpen elektrische auto’s en windmolens die eventuele probleem op te lossen? Zijn er meer genders dan 2? Wat is de werkelijkheid? Wat is waaheid? Tegenwoordig heeft iedereen dus, zijn of haar, eigen waarheid en werkelijkheid.

Nu ga ik niet beweren dat ik de waarheid in pacht heb maar dat iedereen een eigen waarheid heeft dat geloof ik dus niet. Niet dat dat uitmaakt, wie ben ik tenslotte, maar ik wil het toch ff kwijt. Volgens mij is de waarheid niet maakbaar, en daar laat ik het maar ff bij.

Tis al weer 3 december, dinsdag komt de Sint langs. Ik ben nooit zo’n Sinterklaas man geweest, in mijn jeugd waren Pieten nog gemene mannetjes die je meenamen in de zak, maar dit x hoop ik dat de Sint iets moois voor me meebrengt. Wie weet denkt tie nog aan mij!

Ik moet gaan wandelen met Sam en zijn vriendinnetje Jan, sorry mijn stukkies vallen een beetje tussen wal en schip. Aankomende week wordt weer een spannende, enerverende week, Heer blijf bij me….

3 reacties op “3 december 2023, laat mij nou maar geloven in mijn eigen werkelijkheid.”

Vind ik lastig, voor mij zij er 2 genders. Er is wat dat betreft geen midden, man en vrouw, verder geen uitzonderingen.En dat geld ook voor oorlogen, de redenen die ons voorgeschoteld worden waarom ze plaatsvinden zijn nooit de echte oorzaak. Wat is de waarheid over Covid? Ligt die in het midden? Ik geloof dat niet. Er is maar 1 waarheid volgens mij, en wij lopen ervan weg.

Het midden (Stef Bos)

Ik sta hier in het midden
De wereld om mij heen
De linkerkant is bloedeloos
En de rechterkant is leeg
Wat voor de ene liefde is
Is voor de ander haat
Alsof wij zijn vergeten
Dat het midden nog bestaat

Er is geen kant te kiezen
Ze maken ons wat wijs
Ze praten over zwart en wit
Maar wijsheid is vaak grijs
De een sterft voor een God
Die de ander dood verklaart
Alsof wij zijn vergeten
Dat het midden nog bestaat
Maar ik geloof
Ik geloof
Dat het midden bestaat

En de eenvoud gaat ten onder
In een zee van overvloed
De kudde zoekt een herder
En de wolven ruiken bloed
En de honger naar sensatie
Maakt een koning van een dwaas
Alsof we zijn vergeten
Dat het midden nog bestaat
Maar ik geloof
Ik geloof
Dat het midden bestaat

We zien ons zoeken naar een richting
We weten niet waarheen
We zijn te weinig samen
We zijn teveel alleen

En we sluiten onze poorten
Om te houden wat we hebben
We sluiten alles buiten
Alles wat ons nog kan redden
We zijn bang om te verliezen
Wat al lang verloren is
En we zien niet dat de weg naar buiten
Voor ons open ligt
En onze dromen zijn versleten
En de vreemdeling verdampt
We jagen door de straten
Van een uitgestorven stad
En we zoeken naar een richting
En we weten niet waarheen
We zijn te weinig samen
We zijn teveel alleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *