Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 november 2023, de vergelijking van de 3 knechten en de heer.

Daar ging de preek gisteren over. Tis moeilijk te verstaan maar ik red me net. Augustus, zo heet de pastoor spreekt gelukkig geen dialect Duits, wat ze hier doen, maar zijn Afrikaans Duits is ook niet echt goed te verstaan. Daarnaast praat hij een beetje zangerig wat het niet altijd beter verstaanbaar maakt. Maar ik red me net! Gisteren ging de preek over de 3 knechten die tijdens de reis van hun heer wat talenten (geld) kregen waar ze goed op moesten passen. de eerste knecht ontving 5 talenten, de tweede 2 en de laatste 1. De laatste begroef zijn talent, de eerste 2 verdubbelde hun talenten wat de bedoeling was. Toen ik een week of wat geleden deze vergelijking op mijn bootje las had ik meteen wat met dit verhaal. Verspilde talenten, we doen niets anders in deze maatschappij.

Ons hele schoolsysteem is gebaseerd op het verspillen van de talenten van onze kids. Kinderen wordt in het huidige systeem niets geleerd maar ze worden gemanipuleerd. Worden niet uitgedaagd hun talenten te ontdekken maar worden gevormd naar wat het systeem denkt nodig te hebben. We leren ze niet de schoonheid van de literatuur maar we leren ze zichzelf aan te passen aan het systeem. Literatuur? Vraag aan een schoolverlater wat dat is, ze kijken je glazig aan. Een gedicht lezen? Of zelf schrijven? Geen onderdeel van wat we de kids bijbrengen. Nee, wat non-binair is, dat dragqueens heel normaal zijn en dat masturberen hartstikke goed is voor je, dat staat tegenwoordig in de lesboekjes. Inclusiviteit, wat een kotswoord is dat, brengen we ze bij, walgelijk.

We begraven onze talenten onder een inclusieve angstdeken. Als je tegen bent dan sluit men je buiten en man, man, wat zijn we tegenwoordig bang om buiten gesloten te worden. Doordat ik tegen de maatregelen was tijdens de plandemie en dat ook kenbaar maakte, ben ik, tot op de dag van vandaag, verwijderd van linkeduit en fakeboek. Het contact met mijn brave deugfamilie is nog steeds minimaal, wat ik wel begrijp, ik heb ze op allerlei manieren gewaarschuwd om niet mee te doen. Vergelijkingen met nazi-duitsland, niets ging mij te ver. Maar we zijn nu wereldwijd zo’n 17 miljoen vaxxxinatieslachtoffers verder, laat mij maar buitengesloten worden…

Maar de mensen zijn het zat! Kijk naar wat er in Argentinie is gebeurt afgelopen nacht. En wat krijgen wij woensdag te zien in Nederland? Gaat de enige niet democratische partij echt winnen? Tis wel leuk dit alles vanaf een afstandje te bekijken, ik bekijk het van bovenaf:-). Wat mij echt goed doet is dat dat varken van een timmermans geen voet aan de grond lijkt te krijgen. Al vertrouw ik niemand, echt niemand die daar op dit moment zit, die man spant wel echt de kroon. Nou dan toch maar ff een stemadvies van iemand die zelf niet kan stemmen, ga lekker de natuur in aankomende woensdag, ontwikkel je talenten, tis toch te laat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *